Γαλαξίδι: Επενδύσεις τεσσάρων εκατ. ευρώ το 2006

Τρίτη, 25 Απριλίου 2006 16:29

Επενδύσεις ύψους τεσσάρων εκατ. ευρώ προγραμματίζει για το 2006 η εισηγμένη εταιρεία Γαλαξίδι - Θαλάσσιες Καλλιέργειες ΑΕ. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι επενδύσεις αφορούν:

- Την ολοκλήρωση των έργων εγκατάστασης και λειτουργίας του νέου συσκευαστηρίου στον «όρμο Ανεμοκάμπι» στο Γαλαξίδι Φωκίδας, συνολικού ποσού περίπου 2,8 εκατ. ευρώ. Στο νέο συσκευαστήριο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εντός του επομένου μηνός (Μάιος 2006), δυναμικότητας 4.350 τον. ανά έτος, η εταιρία πέραν της συσκευασίας των προϊόντων της θα εκτελεί επιπλέον και εργασίες απεντέρωσης και φιλετοποίησης, διευρύνοντας έτσι τις προσφερόμενες προς τους πελάτες της υπηρεσίες.

- Την ολοκλήρωση των έργων ανέγερσης του νέου ιχθυογεννητικού σταθμού στη θέση "Ακρωτήριο Τράχηλος" του Ν. Φωκίδας εντός του επομένου μηνός (Μάιος 2006). Το συνολικό ποσό της επένδυσης θα ανέλθει περίπου σε 1,1 εκατ. ευρώ. Η ετήσια δυναμικότητά του θα είναι 4.000.000 ιχθυδίων (τσιπούρα - λαβράκι και άλλων ενδημικών μεσογειακών ειδών) και η πρώτη παραγωγή ιχθυδίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το Σεπτέμβριο 2006.

- Την έναρξη εγκατάστασης μονάδας πάχυνσης στον παρακείμενο θαλάσσιο χώρο του "Ακρωτηρίου Τράχηλος" του Ν. Φωκίδας μέσω της θυγατρικής εταιρίας ΚΙΡΦΙΣ ΑΕ, η οποία θα δραστηριοποιηθεί στην πάχυνση ιχθύων λαυρακιού και τσιπούρας παραγωγικής δυναμικότητας 750 τόνων και θα αναπτυχθεί σταδιακά μέσα στην επόμενη τριετία. Το συνολικό ποσό επένδυσης σε πρώτη φάση θα ανέλθει περίπου σε 600.000 ευρώ.

Τμήμα των παραπάνω επενδύσεων έχει ήδη πραγματοποιηθεί στη χρήση 2005 και αφορά την ανέγερση και εγκατάσταση του νέου συσκευαστηρίου (ποσό 209.000 ευρώ) και του νέου ιχθυογεννητικού σταθμού (ποσό 285.000 ευρώ).

Στο πλαίσιο των παραπάνω επενδύσεων και λαμβάνοντας υπόψη τη βελτίωση των συντελεστών κόστους παραγωγής η εταιρεία Γαλαξίδι - Θαλάσσιες Καλλιέργειες στοχεύει αφενός στην αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας και αφετέρου στην παρουσία της στην αγορά με προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα