Αγορές: Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη στο «αντίο» του 2018

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 12:22
UPD:12:23
EPA/MARISCAL

Θετικά πρόσημα παρουσιάζουν, στην τελευταία συνεδρίαση του έτους, τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να ετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν μια για πάντα το 2018 -ένα έτος γεμάτο προκλήσεις για τις διεθνείς αγορές.

Ενδεικτικά, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,37% στις 337 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο κατά 0,22% στις 6.748 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη κατά 0,76% στις 4.714 μονάδες.

Στο ταμπλό, ξεχωρίζει η μετοχή της Tele2, η οποία εκτινάσσεται άνω του 6%, ενώ στον αντίποδα, η μετοχή της φαρμακευτικής Recordati διολισθαίνει κατά 2%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX έμεινε κλειστός εν όψει της πρωτοχρονιάς.

Η σημερινή άνοδος αποδίδεται στην πρόοδο κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων Πεκίνου - Ουάσιγκτον επί της εμπορικής διένεξης, κάτι το οποίο αντικατοπτρίστηκε και στην πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε μία 90ήμερη «ανακωχή», με στόχο την επίτευξη deal για τη σταδιακή άρση των εμπορικών δασμών και την υπογραφή μίας νέας εμπορικής συμφωνίας.

Στα της Ευρώπης, τέλος, οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για το μέτωπο του Brexit, με τον υπουργό Εμπορίου του Ην. Βασιλείου να «βλέπει» μοιρασμένες τις πιθανότητες έγκρισης της συμφωνίας Μέι - Βρυξελλών από το Κοινοβούλιο της χώρας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα