«Μάχη» για τις 600 μονάδες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2018 11:49
UPD:11:54
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

«Μάχη» ώστε να διασώσει το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων δίνει, στην τελευταία συνεδρίαση του έτους, το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να είναι απόντες και την αγορά να μην βρίσκει ουσιώδεις αντιστάσεις.

Ενδεικτικά, ο Γενικός Δείκτης, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, υποχωρεί κατά 0,46% και διαμορφώνεται στις 601,04 μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται μετά βίας στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Στον τραπεζικό κλάδο, οι πωλητές υπερτερούν για ακόμη μία φορά, με τις απώλειες στον τίτλο της Eurobank να καθορίζονται στο 2%. Κατά 2,5% υποχωρεί και η μετοχή της Τρ. Πειραιώς, ενώ Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα διολισθαίνουν κατά 0,90%.

Στο ταμπλό, αρνητικός πρωταγωνιστής είναι ο Ελλάκτωρ, ο οποίος υποχωρεί κοντά στο 3%, ενώ πλησίον του 1% διαμορφώνονται οι απώλειες για τους τίτλους των ΕΛΠΕ, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ και Grivalia Properties.

Στον αντίποδα, αντιστάσεις «βγάζει» η μετοχή του Σαράντης, η οποία αυξάνεται κατά 1,15%, ενώ στο +0,90% ορίζεται η άνοδος για τη μετοχή της Coca-Cola HBC.

Η ελληνική αγορά, όπως καθίσταται σαφές, παραμένει εγκλωβισμένη στην οικονομική και τραπεζική αβεβαιότητα, με τους επενδυτές να μην εμπιστεύονται τις προοπτικές της χώρας, παρά την έξοδο από το μνημόνιο.

Η αρνητική διεθνής συγκυρία, σε συνδυασμό με τις περιφερειακές κρίσεις και τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στο κλίμα δυσπιστίας απέναντι στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Είναι ενδεικτικό άλλωστε, ότι από την αρχή του έτους, ο Γενικός Δείκτης έχει απολέσει το 25% της αξίας του, ενώ από το υψηλό έτους απέχει πάνω από 30 ποσοστιαίες μονάδες.

Ίδιο το σκηνικό και στο πεδίο του τζίρου, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση να περιορίζεται από τα 54,8 δισεκατομμύρια ευρώ στα 44,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα