BHP Billiton: Mείωση 5% της παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2006 10:27

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ κατά 5% παραγωγή το τρίτο τρίμηνο, εξ αιτίας των εργασιών συντήρησης και των κυκλώνων, είχε στα ορυχεία της στη Δυτική Αυστραλία, η μεγαλύτερη μεταλλουργία στον κόσμο, BHP Billiton.

Η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος, που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος εσόδων της εταιρείας, υποχώρησε στα 22,5 εκατ. τόνους το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 23,8 εκατ. τόνους, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της BHP. Η παραγωγή πετρελαιοειδών, ψευδαργύρου και άνθρακα, επίσης μειώθηκαν.

Η αύξηση ζήτησης στην Κίνα για πρώτες ύλες, οδήγησαν τις τιμές του πετρελαίου, του χαλκού, του ψευδαργύρου και του σιδηρομεταλλεύματος σε επίπεδα ρεκόρ, ωθώντας ανοδικά τα κέρδη των μεταλλουργιών, όπως της BHP. Την περασμένη εβδομάδα, η Rio Tinto Group, ανακοίνωσε ότι η παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος, μειώθηκε από τους τυφώνες.

Οι μετοχές της BHP, σημείωσαν άνοδο 36% φέτος στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, υπερβαίνοντας την άνοδο 11% του δείκτη S&P/ASX 200 μέχρι σήμερα. Οι μετοχές, σημείωσαν άνοδο έως 42 σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 31,43 δολ. Αυστραλίας η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 31,21 δολ. Αυστραλίας η μία στη 1:34 μ.μ., ώρα Σύδνεϋ.

Η οικονομία της Κίνας, η τέταρτη μεγαλύτερη στον κόσμο, αναπτύχθηκε με ρυθμό 10,2% το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τροφοδοτώντας τις αγορές πρώτων υλών από πετρέλαιο έως χαλκό για σταθμούς ηλεκτρικής ενεργείας, την κατασκευή αυτοκινήτων και κατοικιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα