Honda: Πρόβλεψη για χαμηλότερα κατά 8% κέρδη

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2006 11:07

ΣΤΟ τέλος πλησιάζει η επί πέντε συνεχόμενα έτη κερδοφορία ρεκόρ, της τρίτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, Honda Motor Co., καθώς τα έκτακτα έσοδα, ώθησαν στα ύψη τα φετινά της κέρδη.

Τα κέρδη θα υποχωρήσουν 8% στα 550 δισ. γιέν (4,78 δισ. δολ.) τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2007, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Πέρυσι, η Honda, εμφάνισε έκτακτα κέρδη, που χωρίς αυτά, τα κέρδη της φέτος θα σημείωναν άνοδο 7%μ σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Takeo Fukui, 61 ετών, είπε ότι οι πωλήσεις ενδέχεται να αυξηθούν φέτος, αποτέλεσμα της μεγάλης ζήτησης στις ΗΠΑ και την Ασία. Honda, Nissan Motor Co. και Toyota Motor Corp. βασίζονται στα νέα μοντέλα τους στις ΗΠΑ, για να πραγματοποιήσουν υψηλότερες πωλήσεις φέτος. Η αύξηση των τιμών της βενζίνης, τονώνει τις πωλήσεις οχημάτων που καίνε λιγότερα καύσιμα, έναντι των μεγάλων SUV που παράγει η General Motors Corp. και η Ford Motor Co.

H αυτοκινητοβιομηχανία είπε τον Ιανουάριο ότι θα έχει έκτακτα έσοδα 128 δισ. γιέν σε λειτουργικά κέρδη το τέταρτο τρίμηνο.

Το επόμενο έτος, οι πωλήσεις της προβλέπεται να αυξηθούν 7%, στα 10,6 τρισ. γιέν, σύμφωνα με την εταιρεία. Το τέταρτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας στα 220 δισ. γιέν.

Η εταιρεία εκτιμά ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων την τρέχουσα χρήση, θα αυξηθούν 9,7%, φθάνοντας στα 3,72 εκατ. οχήματα. Οι πωλήσεις μοτοσικλετών, ενδέχεται να αυξηθούν 5,5%, φθάνοντας στα 10,8 εκατομμύρια.

Η Honda επεκτείνει την δυναμικότητά της στις τρεις μεγαλύτερες αγορές αυτοκινήτων στον κόσμο. Ολοκλήρωσε τον διπλασιασμό της παραγωγής της στο εργοστάσιό της στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ στα 300.000 αυτοκίνητα το 2005. Επεκτείνει την παραγωγή της στην Κίνα και είναι έτοιμη να χτίσει νέο εργοστάσιο στα βόρεια του Τόκυο. Αυτό, θα είναι το πρώτο της εργοστάσιο στην Ιαπωνία σε 30 χρόνια.

Οι μετοχές της Ηonda σημείωσαν άνοδο 0,4%, φθάνοντας στα 7.770 γιέν η μία κατά το κλείσιμο στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Τα αποτελέσματά της, ανακοινώθηκαν μετά το τέλος της συνεδρίασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα