Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2006 15:21
UPD:17:41

Ανησυχητική χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ Γ. Αλογοσκούφης τη νέα αύξηση στις τιμές του πετρελαίου, ωστόσο εξέφρασε της βεβαιότητά του ότι όπως αντιμετωπίστηκε το 2005 το πρόβλημα, έτσι θα αντιμετωπισθεί και τώρα.

Τόνισε ότι το 2006 είναι κρίσιμο έτος, αλλά οι προοπτικές είναι πολύ καλύτερες από το 2005, όταν υπήρξε αναθεώρηση του προϋπολογισμού διότι δεν είχε αποκατασταθεί η δημοσιονομική εξυγίανση. Χαρακτήρισε εφικτό το στόχο μείωσης του ελλείμματος, χωρίς νέα μέτρα.

Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε επίσης στην μείωση των δαπανών που επιτεύχθηκε τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους όπως και στην αύξηση των εσόδων.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη επίσκεψη (αρχές Μαΐου) στελεχών της Eurostat είπε ότι θα συζητήσουν με τους εκπροσώπους της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, θέματα μεθοδολογίας της συγκέντρωσης των στοιχείων, έτσι δεν αναμένεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο έλλειμμα.

Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει περιθώριο για νέα αναθεώρηση και το ζήτημα είναι αν μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα των στοιχείων. Επίσης είπε ότι οι διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων προχωρούν κανονικά και ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο νέας παράτασης της προθεσμίας (που λήγει μεθαύριο, Παρασκευή) για ένταξη των Ταμείων των Τραπεζών στο Ενιαίο Ταμείο ΕΤΑΤ.

H Ο.Α. θα πετάει μέχρι τον Οκτώβριο

Η Ο.Α. θα συνεχίσει να λειτουργεί τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο - Οκτώβριο και παράλληλα επεξεργαζόμαστε και το διάδοχο σχήμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/26/1181575.htm είναι αποτέλεσμα της πολύ κακής διαχείρισης στο παρελθόν.

O υφυπουργός Οικονομικών, Πέτρος Δούκας, είπε ότι υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον για την Ο.Α. και από ομίλους από αραβικές χώρες. Με αφορμή το θέμα αυτό, ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι είμαστε 25 χρόνια στην Ε.Ε., αλλά δεν κάναμε πάντα ό,τι έπρεπε για να είμαστε συνεπείς και αξιόπιστοι, και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι δεν χωρούν "εξυπνακισμοί".

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα