Aποσύρσεις Nissan Murano, βραστήρα Rohnson και πιπίλων/μπιμπερό Saro

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2006 18:02

H εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. επίσημη αντιπρόσωπος της ΝΙSSAN στην Ελλάδα, προχωρά σε εθελοντικές ανακλήσεις 77 οχημάτων τύπου MURANO, με εύρος αριθμού πλαισίου από JN1TANZ50U0000042 έως JN1TANZ50U0012852, στα οποία υπάρχει η πιθανότητα, εάν κατά την οδήγηση εγκλωβιστεί κάποιο αιχμηρό αντικείμενο στο πέλμα των εμπρός τροχών και στη συνέχεια εκτιναχθεί προς τα πίσω, να δημιουργήσει ζημιά στο εξωτερικό μέρος του ρεζερβουάρ καυσίμου.

Επίσης, προχωρά σε ανάκληση 61 οχημάτων MURANO, με εύρος αριθμού πλαισίου από JN1TANZ50U0000042 έως JN1TANZ50U0009397, στα οποία, σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης του αυτοκινήτου, υπάρχει πιθανότητα, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, να δημιουργηθεί πρόβλημα στον ιμάντα των ζωνών ασφαλείας των πίσω καθισμάτων, μειώνοντας την αποτελεσματικότητά τους.

Ολοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν σχετικά με προσωπικές επιστολές από την εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., προκειμένου να επισκεφθούν τον πλησιέστερο επίσημο έμπορο ή εξουσιοδοτημένο συνεργείο του δικτύου NISSAN, για έλεγχο του οχήματός τους και επιδιόρθωση, εάν απαιτηθεί, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις στον αριθμό 210 3489232.

H εταιρεία ΒΑΣΙΛΗΑΣ Α.Ε. Αντιπροσωπείες - Εισαγωγές Ηλεκτρικών Συσκευών, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης ηλεκτρικών βραστήρων ROHNSON, μοντέλου R-725, επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο ηλεκτροπληξίας λόγω της πιθανής ανεπάρκειας της μόνωσης της συνδεόμενης συσκευής της βάσης φόρτισης του βραστήρα.

Η εταιρεία ΒΑΣΙΛΗΑΣ Α.Ε. δηλώνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα και ότι έχει προβεί προληπτικά και για λόγους διασφάλισης των καταναλωτών σε διακοπή πωλήσεων του προϊόντος αυτού που εισάγει και σε απόσυρση των συσκευών από τα σημεία πώλησης από τις αρχές Απριλίου του 2006. Η εταιρεία έχει ήδη αποσύρει 968 τεμάχια από τα 8.772 τεμάχια που έχουν διατεθεί στην αγορά και η διαδικασία απόσυρσης θα συνεχιστεί μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων από τα σημεία πώλησης του προϊόντος.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συστήνει στους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν, για λόγους ασφάλειας και να απευθυνθούν στην εταιρεία για την αντικατάσταση του στα εξής τηλέφωνα: 2108543260-270.

Η εταιρεία Γεώργιος Κουδούνης ΕΠΕ, αφού ενημερώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σχετικά με κοινοποιήσεις μέσω του Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών RAPEX για τα παρακάτω προϊόντα βρεφικής φροντίδας της εταιρείας SARO:

α) πιπίλα σε σχήμα κεράσι και πιπίλα με ανατομικό σχήμα μοντέλου 4559 και

β) μπιμπερό τύπου/μοντέλου 4855 (125ml)

άρχισε άμεσα τη διαδικασία απόσυρσής τους από την αγορά και ειδοποίησε όλα τα σημεία πώλησης. Τα ανωτέρω προϊόντα είχαν διατεθεί στην ελληνική αγορά σε ποσότητες δύο κουτιών (6 τεμάχια έκαστο) και 25 τεμαχίων αντίστοιχα.

Τα παραπάνω είδη βρεφικής φροντίδας, παραγωγής Ταυλάνδης, κρίθηκαν επικίνδυνα από τις ισπανικές αρχές που τα εξέτασαν. Συγκεκριμένα, υπάρχει κίνδυνος πνιγμού σε περίπτωση κατάποσης κομματιών από τη θηλή της πιπίλας ή από το θήλαστρο του μπιμπερό και ενδεχόμενος κίνδυνος αλλεργίας σε άτομα ευαίσθητα στο φυσικό λάτεξ (δεν υπάρχει η ένδειξη ότι τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από φυσικό λάτεξ).

Αν και σύμφωνα με τις κοινοποιήσεις των Ισπανικών αρχών δεν έχει διαπιστωθεί κανένα ατύχημα, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συστήνει για προληπτικούς λόγους στους καταναλωτές να μην κάνουν χρήση αυτών των προϊόντων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα