ABB: 2,5% η αύξηση των κερδών από ΗΠΑ και Ασία

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2006 09:13

ΑΥΞΗΣΗ 2,5% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της ABB Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής δικτύων ηλεκτρικής ενεργείας στον κόσμο, καθώς οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας στην Ασία επεκτάθηκαν και οι εταιρείες κοινής ωφελείας στις ΗΠΑ, ανανέωσαν τον παλαιό εξοπλισμό τους.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 204 εκατ. δολ. και εντός των προβλέψεων, από 199 εκατ. δολ., πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΑΒΒ, που εδρεύει στη Ζυρίχη. Οι παραγγελίες αυξήθηκαν 15%, φθάνοντας στα 7,09 δισ. δολ.

Η ζήτηση για τα προϊόντα της ΑΒΒ αυξάνεται, καθώς η αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα και την Ινδία, τροφοδοτεί την ανάπτυξη σταθμών ηλεκτρικής ενεργείας και πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνια, αντικαθιστούν τους παλιούς υποσταθμούς τους. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της, Fred Kindle, 57 ετών, σχεδιάζει εξαγορές, μετά τον διακανονισμό των αποζημιώσεων αμιάντου, που την ώθησε κοντά στη χρεοκοπία το 2002.

Η ABB είπε ότι οι αγορές το 2006 θα παραμείνουν σε «θετικό» έδαφος με την ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια να αυξάνεται στην Ασία και στη Μέση Ανατολή. Η αντικατάσταση εξοπλισμού, θα τονώσει την ανάπτυξη στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική.

Οι μετοχές της έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 42%, καθιστώντας την ΑΒΒ την εταιρεία με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των λοιπών που απαρτίζουν τον SMI, δίνοντάς της χρηματιστηριακή αξία 35,7 δισ. ελβετικά φράγκα. Οι μετοχές της γερμανικής Siemens AG, σημείωσαν άνοδο 9% και της γαλλικής Schneider Electric SA, σημείωσαν άνοδο 20%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα