Ενισχύεται το δολάριο έναντι ευρώ και γιεν

Τρίτη, 08 Μαΐου 2001 17:41

Το ευρώ ένιωσε σήμερα την ασφυκτική πίεση του δολαρίου, καθώς νέα στοιχεία από το μακροοικονομικό μέτωπο τροφοδότησαν την ευρω-ασθένεια.

Το ευρώ έπεσε στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 2 ½ εβδομάδων, αφού οι Λονδρέζοι traders μετά την τριήμερη ανάπαυλα, αξιολόγησαν τα αρνητικά στοιχεία για την ανεργία και τις βιομηχανικές παραγγελίες στην Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός των ανέργων, στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, αυξήθηκε κατά 6.000 τον Απρίλιο, για τέταρτο διαδοχικό μήνα, καθώς οι εταιρείες, δεν προχωρούν σε προσλήψεις, λόγω της γενικότερης ύφεσης των εξαγωγών.

Επίσης, χθες ανακοινώθηκε ότι οι παραγγελίες γερμανικών βιομηχανικών ειδών το Μάρτιο του 2001 κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση από τον Οκτώβριο του 1995. Οι βιομηχανικές παραγγελίες μειώθηκαν κατά 4,4% σε σχέση με το Φεβρουάριο, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση.

Συνεπεία των παραπάνω, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ ήταν νωρίς το μεσημέρι 88,30 σεντς, ενώ αργά χθες το βράδυ έφτασε τα 88,99 σεντς. Αυτήν την ώρα το ευρώ αντιστοιχεί σε 88,51 σεντς.

Το δολάριο όμως, ενισχύθηκε και έναντι του γιεν. Εφτασε στο υψηλότερο επίπεδο της εβδομάδας, αφού η αισιοδοξία για οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ιαπωνία, έχει αρχίζει να ξεθωριάζει, σύμφωνα με τους traders.

Το δολάριο ισοδυναμούσε σήμερα στο Λονδίνο με 122,09 γιεν από 121,14 γιεν αργά χθες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα