Trademco: Εργο στη Βουλγαρία

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2006 11:01

Κοινοπραξία ευρωπαϊκών εταιρειών ανέλαβε την εποπτεία του έργου εκσυγχρονισμού και ηλεκτροδότησης της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Φιλιππούπολης και Σβίλενγκραντ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας.

Στην κοινοπραξία, η οποία κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό συμμετέχει η ισπανική εταιρεία Тypsa SA, οι γαλλικές Louis Berger SAS και Systra SA, η ελληνική Trademco SA και η Rubicon Engineering Ltd.

Η αξία της σχετικής συμφωνίας ανάληψης του έργου είναι ύψους 12.577.350 ευρώ, ενώ οι σύμβουλοι του αναδόχου θα πρέπει να εποπτεύουν τις εργασίες σχεδιασμού και εκτέλεσης του βασικού έργου για χρονική περίοδο διάρκειας 74 μηνών.

Η σιδηροδρομική γραμμή Φιλιππούπολη – Σβίλενγκραντ – ελληνοτουρκικά σύνορα αποτελεί τμήμα των ευρωπαϊκών αξόνων μεταφοράς υπ’ αριθμ. IV και IX. Η συνολική αξία του έργου είναι ύψους 340 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 153 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από το πρόγραμμα ISPA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα 150 εκατ, ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τα 37 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό της Βουλγαρίας.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα