Ενδεχόμενο παράτασης στο διάλογο για ΔΕΚΟ

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2006 15:15
UPD:15:37

Ανοιχτό το ενδεχόμενο σιωπηρής παράτασης της προθεσμίας του νόμου για την αλλαγή των κανονισμών προσωπικού στις ΔΕΚΟ, όπου αυτό χρειαστεί, άφησε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/27/1182068.htm .

Μάλιστα, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στην πολιτική της και θα επέμβει νομοθετικά όπου οι διαπραγματεύσεις δεν αποδώσουν. Στις ΔΕΚΟ που είναι ζημιογόνες δεν μπορούν να δοθούν αυξήσεις μεγαλύτερες από τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Τσιτουρίδης αναφερόμενος στο ασφαλιστικό δήλωσε ότι άμεσα θα ξεκινήσει στη Βουλή ο διάλογος στις επιτροπές οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων, ενώ θα αποσταλούν και οι σχετικές προσκλήσεις στους κοινωνικούς εταίρους.

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του Αλέκου Παπαδόπουλου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ για συνταξιοδότηση πάνω από τα 60 χρόνια για όλους, απέφυγε να σχολιάσει την ουσία της τοποθέτησης, και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει προσηλωμένο στο χθες και κάθε απόπειρα αλλαγών και μεταρρυθμίσεων δημιουργεί στο κόμμα αυτό συγκρούσεις και αποπομπές.

Ερωτηθείς επίσης ο υπουργός για το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα πρόωρης συνταξιοδότησης ανάλογα με αυτά που παίρνονται για τους απολυμένους των κλωστηρίων Ναούσης http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/26/1181693.htm και σε άλλους κλάδους, όπως για παράδειγμα στην "Ολυμπιακή Αεροπορία", ο κ. Τσιτουρίδης απάντησε ότι δεν προδικάζουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση θα λάβει τα απαιτούμενα κοινωνικά μέτρα.

Την ιδία ώρα ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε τέσσερα νέα προγράμματα που αφορούν συνολικά 6.700 ανέργους.

1. Επιχορήγηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Αφορά την επιχορήγηση 1.700 ανέργων, ηλικίας 18 έως 64 ετών για τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων στους τομείς της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Το ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στα 9 χιλιάδες ευρώ και επίσης υποβάλλονται στα κατά τόπους ΚΠΑ.

2. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (Stage) και επιδότησης απασχόλησης στα επαγγέλματα της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων για εκπαίδευση και απασχόληση 3 χιλιάδων ανέργων αποφοίτων τμημάτων Πληροφορικής, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΤΕΕ κλπ.

3. Επιχειρηματική αποκέντρωση που αφορά την επιχορήγηση 1.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών, μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 18 έως 64 ετών.

4. Επιχειρηματικότητα πολυμελών οικογενειών που αφορά την επιχορήγηση 1.000 ανέργων ηλικίας 18 έως 64 ετών, οι οποίοι είναι μέλη οικογενειών με τουλάχιστον 3 τέκνα, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα είναι ανήλικο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα