ΠΑΣΟΚ: Κόλαφος για τον κ. Σουφλιά το «φρένο» στο φράγμα της Συκιάς

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2006 16:38

«Είχαμε επισημάνει εγκαίρως, ότι ο κ. Σουφλιάς είχε υπογράψει τη σύμβαση με την εταιρεία Μηχανική του κ. Εμφιετζόγλου, για το έργο του φράγματος της Συκιάς στον Αχελώο, ενώ το ΣτΕ είχε απαγορεύσει για περιβαλλοντικούς λόγους όλα τα σχετικά έργα.

Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, που ακυρώνει και το συγκεκριμένο έργο, την οποία οι πάντες γνώριζαν, αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση και τον κ. Σουφλιά προσωπικά», σχολίασε ο αναπληρωτής συντονιστής Οικονομίας-ΠΕΧΩΔΕ της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σπηλιόπουλος, με αφορμή την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, με την οποία ακυρώνεται η απόφαση για την κατασκευή του έργου του φράγματος της Συκιάς http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/26/1181778.htm .

«Βεβαίως τώρα, επανέρχονται αμείλικτα τα ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν:

1. Γιατί υπέγραψε τη σύμβαση ο κ. Σουφλιάς, ενώ γνώριζε τις προηγούμενες αποφάσεις και την εισήγηση για το συγκεκριμένο θέμα;

2. Ηθελε να πιέσει και να προκαταλάβει τις αποφάσεις του ΣτΕ;

3. Ηθελε να εξυπηρετήσει τον "γαλάζιο εργολάβο" και σύμβουλο της κυβέρνησης της Ν.Δ. (κ. Εμφιετζόγλου);

4. Ποιος θα επωμιστεί το τεράστιο κόστος των έργων, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και το κόστος της αποζημίωσης προς τον εργολάβο του έργου;

5. Ο υπουργός που έχει και την αρμοδιότητα για τα θέματα περιβάλλοντος μπορεί με τόσο προκλητικό τρόπο να αγνοεί την Νομοθεσία και τις διαδικασίες, που έχουν θεσμοθετηθεί για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και για την αειφόρο ανάπτυξη;»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα