Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2006 18:57

ΠΤΩΣΗ σημείωσαν σήμερα οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αν και οι απώλειές τους περιορίστηκαν ελαφρώς αργά το απόγευμα.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 6.060 μονάδες (-0,73%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 5.213,55 μονάδες (-0,74%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 6.067,74 μονάδες (-0,64%).

Στον περιορισμό των αρχικών απωλειών συνέβαλαν οι δηλώσεις του διοικητή της Fed, ο οποίος υπαινίχθηκε προσωρινή, έστω, διακοπή στις διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων, και η συνακόλουθη ανάκαμψη στη Wall Street.

Ωστόσο, στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας οι ευρωπαϊκοί δείκτες κατέγραφαν πτώση άνω του 1% εν μέσω ανησυχιών για το ενδεχόμενο περιορισμού της ζήτησης στην Κίνα.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας προέβη σήμερα σε αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων της, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2004, προκειμένου να αποθερμάνει την οικονομία.

Η απόφαση αυτή επηρέασε αρνητικά κυρίως τις μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών, οι οποίες βασίζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους στην κινεζική αγορά.

Οι μετοχές των εταιρειών BHP Billiton και Rio Tinto υποχώρησαν κατά 2,3% και 2,7% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα