«Με τον νόμο Σουφλιά ουδείς εξυπηρετείται εκτός από τη διαφάνεια»

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2006 20:17

«Θέλουμε να επαναλάβουμε εμφατικά ότι ο κ. Σπηλιόπουλος http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/04/27/1182105.htm συνεχίζει να λασπολογεί, να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να καταφεύγει σε ασύστολα ψέματα. Είναι απαράδεκτο και επιτέλους δεν μπορεί να ξεπερνάει κάθε όριο συκοφαντίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΧΩΔΕ για το θέμα του φράγματος της Συκιάς.

«1. Ο τίτλος του έργου για το οποίο έγινε η σύμβαση είναι «Αποπεράτωση Φράγματος Συκιάς». Επί ΠΑΣΟΚ το 1997, παρόλο που ήταν γνωστό ότι υπήρχαν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, είχε υπογραφεί σύμβαση και είχαν γίνει πολλές εργασίες για το έργο της Συκιάς όπως το σύνολο των εκσκαφών, τα προφράγματα κ.α.

2. Η σύμβαση του 2005, υπεγράφη προτού εκδοθεί η αρνητική απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Οταν έγινε ο σχετικός διαγωνισμός ίσχυε η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας του 2000 που επέτρεπε την εκτροπή του Αχελώου και την κατασκευή του Φράγματος της Συκιάς και ζητούσε μόνο την προστασία της Μονής του Αγίου Γεωργίου του Μυρόφιλου, πράγμα το οποίο κάναμε.

3. Με νοοτροπία συκοφαντική και εθισμού στις «εξυπηρετήσεις» ερωτά εάν εξυπηρετήθηκε «γαλάζιος» εργολάβος. Με τον νόμο Σουφλιά ουδείς εξυπηρετείται εκτός από τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον. Ηταν ο πρώτος μειοδότης και πήρε το έργο. Οι εποχές που τα έργα τα έπαιρναν αυθαίρετα ο 4ος ή ο 10ος μειοδότης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

4. Καλά, δεν ντρέπεται ο κ. Σπηλιόπουλος, που εκθέτει και το κόμμα το οποίο εκπροσωπεί, να ερωτά ποιος θα πληρώσει το κόστος των έργων, όταν επί των ημερών μας δαπανήθηκαν μόνο 7 εκατ. ευρώ και η όλη υπόθεση του Αχελώου έχει κοστίσει μέχρι σήμερα περίπου 500 εκατ. ευρώ;

Οσο για την αποζημίωση προς τον εργολάβο, εάν ο κ. Σπηλιόπουλος προσπαθήσει να μάθει το αντικείμενο των δημοσίων έργων για το οποίο είναι υπεύθυνος και κάνει τους λογαριασμούς, εάν υποθέσουμε ότι θα γίνει διάλυση της εργολαβίας -που εμείς δεν το πιστεύουμε- τότε θα προστεθεί στα παραπάνω 500 εκατ. ευρώ και ένα ακόμα.

5. Οσον αφορά το θέμα το περιβάλλοντος που θέτει σχετικά με την εκτροπή του Αχελώου, αλήθεια γιατί μεγαλοσχημονεί και λαϊκίζει, αφού είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της εκτροπής μιας ποσότητας υδάτων του Αχελώου και επί των ημερών του δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ; Ο κος Σπηλιόπουλος είναι κατά της εκτροπής; Εάν δεν είναι γιατί κάνει αυτή την ερώτηση; Εάν είναι γιατί εκπροσωπεί το κόμμα του;»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα