Γαλλία: Στο 9,5% η ανεργία τον Μάρτιο

Στα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των τριών ετών
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2006 09:29

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τριών ετών υποχώρησε ο δείκτης ανεργίας στη Γαλλία τον Μάρτιο, καθώς η ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη και οι επιδοτήσεις της κυβέρνησης, ώθησαν ανοδικά τις προσλήψεις στην τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ευρώπης.

Ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε κατά 30.000 από τον Φεβρουάριο στα 2,58 εκατ., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας της χώρας. Αυτό, μείωσε τον δείκτη ανεργίας στο 9,5% και στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιανουάριο του 2003, από 9,6% τον Φεβρουάριο. Δεκαοκτώ οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι ο αριθμός των ανέργων θα μειωνόταν κατά 10.000.

Οι ευρωπαϊκές εταιρείες ευνοήθηκαν από την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης και την υποχώρηση 3,7% του ευρώ έναντι του δολαρίου πέρυσι, κάτι που κατέστησε πιο ανταγωνιστικά τα προϊόντα τους στο εξωτερικό.

Χθες βράδυ, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Thierry Breton, επανέλαβε, ότι ο δείκτης ανεργίας θα υποχωρήσει κάτω από το 9% στα τέλη του έτους, καθώς η οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμό 2% και 2,5% Μέχρι τα μέσα του 2007, ο δείκτης ανεργίας πρέπει να είναι γύρω στο 8,7%, είπε ο Breton, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη σχολή HEC στο Jouy- en-Josas, κοντά στο Παρίσι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα