Santander: 26% η αύξηση των κερδών από Λ. Αμερική και Abbey

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2006 10:41

ΑΥΞΗΣΗ 26%, αποτέλεσμα των υψηλότερων εσόδων από τη Λατινική Αμερική, σε συνδυασμό με τη μείωση του κόστους του σκέλους της, Abbey National στη Βρετανία, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της Ισπανίας, Santander Central Hispano SA.

Τα καθαρά κέρδη της τέταρτης σε μέγεθος τράπεζας της Ευρώπης, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, αυξήθηκαν στο 1,49 δισ. ευρώ (1,87 δισ. δολ.) ή 24 σεντς ανά μετοχή, από 1,19 δισ. ευρώ ή 19 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της. Τα αποτελέσματα, διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων των εννέα οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Η τράπεζα δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση ύψους 10 δισ. ευρώ το 1999 της Banco Santander SA και της Banco Central Hispano SA, με έδρα τη Μαδρίτη. Οι μετοχές της, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 9%, έναντι ανόδου 11 των 76 μετοχών που απαρτίζουν τον Bloomberg European Banking Index.

Την Τετάρτη, η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, είπε ότι το πρώτο τρίμηνο τα κέρδη της αυξήθηκαν 25% στο 1,02 δισ. ευρώ. Η τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της Ισπανίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 15%, φθάνοντας στα 243,5 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα καθαρέ κέρδη της Abbey αυξήθηκαν σε ποσοστό 67% το πρώτο τρίμηνο, φθάνοντας στα 244 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Santander. Tα διοικητικά έξοδα και το κόστος του προσωπικού, μειώθηκαν. Τα κέρδη από την Ευρώπη, αυξήθηκαν 19%, φθάνοντας στα 898 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη της στη Λατινική Αμερική, σημείωσαν αύξηση 47%, φθάνοντας στα 618 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα