Διψήφιες εβδομαδιαίες απώλειες για το πετρέλαιο

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 22:07
UPD:22:11
REUTERS/STAFF

Διψήφιες απώλειες εμφανίζει στην εβδομάδα η τιμή του πετρελαίου, η οποία πλέον διαπραγματεύεται κοντά στο ψυχολογικό όριο των 45 δολαρίων ανά βαρέλι.

Οι ανησυχίες για την υπερπροσφορά αργού στη διεθνή αγορά, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις για εξασθένηση της παγκόσμιας ζήτησης, έχουν σημάνει συναγερμό στους αναλυτές, οι οποίες εγκαταλείπουν μαζικά τον «μαύρο χρυσό».

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, οι σωρευτικές απώλειες για τα συμβόλαια WTI διαμορφώνονται άνω του 11%.

Απόψε, μάλιστα, τα συμβόλαια WTI έδωσαν συνέχεια στο πτωτικό σερί, καθώς απώλεσαν 0,29 δολάρια ή 0,6% και τερμάτισαν στα 45,59 δολάρια ανά βαρέλι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market, το συγκεκριμένο επίπεδο είναι το χαμηλότερο από τις 12 Ιουλίου του 2017.

Αντίστοιχη είναι και η «βουτιά» στα συμβόλαια Brent, τα οποία την Παρασκευή υποχώρησαν κατά 1,09% ή κατά 0,59 δολάρια, κλείνοντας στο επίπεδο των 53,76 δολαρίων ανά βαρέλι, με την εβδομαδιαία «χασούρα» να υπερβαίνει το 10%. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή του πετρελαίου (WTI) έχει «χάσει» άνω του 35% της αξίας της, από τις αρχές του Οκτωβρίου, αγνοώντας ακόμη και την πρόσφατη απόφαση του ΟΠΕΚ και των 10 συνεργαζόμενων κρατών για την απόσυρση 1,2 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα