Ρευστοποιήσεων συνέχεια στις διεθνείς αγορές- κάτω από τις 610 μονάδες το Χ.Α.

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 13:23
UPD:13:25
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Bαθύ κόκκινο δείχνουν και σήμερα οι διεθνείς αγορές μετοχών, μετά τη νέα μεγάλη πτώση στη Wall Street το βράδυ της Πέμπτης. Οι επενδυτές τρέπονται σε φυγή από το ρίσκο λίγο πριν από το τέλος του έτους, εν μέσω φόβων για το εάν η παγκόσμια οικονομία μπορεί να αντέξει εμπορικές αντιπαραθέσεις και πολιτικές εντάσεις. Από την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα για τη Συρία έως την κόντρα Ρεπουμπλικάνων- Δημοκρατικών για την κρατική χρηματοδότηση και από την ανταλλαγή πυρών Πεκίνου- Ουάσιγκτον για οικονομική κατασκοπεία έως την απόφαση της Fed να μην επιβραδύνει το βηματισμό της στην αύξηση επιτοκίων, όλα λειτουργούν ως "βαρίδι" στους δείκτες. 

Στην Ευρώπη, o FTSE 100 στο Λονδίνο παρουσιάζει πτώση 0,5% και ο Dax στη Φραγκφούρτη υποχωρεί 0,6%. Ισχυρότερες είναι οι πιέσεις για τον γαλλικό CAC 40 και τον FTSE MIB στο Μιλάνο, που υποχωρούν 0,9% και 1,3% αντίστοιχα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 0,6% και επιστρέφει πολύ κοντά σε χαμηλά, που είχε να δει από τα τέλη του 2016. 

Οι περισσότεροι κλάδο του Stoxx 600 βρίσκονται στο κόκκινο με εκείνον των τραπεζών να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις. Παρουσιάζει πλέον απώλειες 28,5% από τις αρχές του έτους. Στο στόχαστρο η Danske Bank, που πρωταγωνιστεί σε πολύκροτο σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος, με τη μετοχή της να υποχωρεί σήμερα 3,3%. 

Το αρνητικό κλίμα επηρεάζει και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης με πτώση 0,7% υποχωρεί κάτω από τις 610 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,8%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση εμφανίζει ο δείκτης ακίνητης περιουσίας στο -2,3%.

Στον αντίποδα ο κλάδος πρώτων υλών ενισχύεται 2,6% και εκείνος των μέσων ενημέρωσης κάνει άλμα 9%. 

Nωρίτερα στην Ασία ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε πτώση 1,1% και ο Σύνθετος Δείκτης στη Σαγκάη υποχώρησε 0,8%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα