Πώς το διεθνές sell-off ωφελεί τον χρυσό

Σε υψηλό έξι μηνών το πολύτιμο μέταλλο
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 21:05
UPD:21:06
REUTERS/ISSEI KATO

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Ιούνιο σκαρφάλωσε απόψε η τιμή του χρυσού στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων, με τους επενδυτές να αναζητούν εναγωνιωδώς κάποιο ασφαλές «καταφύγιο».

Η εξασθένηση του δολαρίου και οι ευρείες απώλειες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οδηγούν τους επενδυτές στην ασφαλή «αγκαλιά» του πολύτιμου μετάλλου, το οποίο επωφελείται της αναστάτωσης στις διεθνείς αγορές.

Χαρακτηριστικά, απόψε, τα συμβόλαια Φεβρουαρίου ενισχύθηκαν κατά 11,50 δολάρια ή κατά 0,9% και τερμάτισαν στα 1.267,90 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι εφόσον διατηρηθούν οι ισχύουσες συνθήκες στις αγορές, τότε η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να αγγίξει ακόμη και τα 1.360 δολάρια ανά ουγγιά έως τα τέλη του Ιανουαρίου.

«Όταν σημειώνονται αλλαγές στο κλίμα εμπιστοσύνης, τότε ο χρυσός έχει τη δυνατότητα να εμφανίζει έντονες διακυμάνσεις, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Μίκαελ Αρμπρούστερ, αναλυτής της Altavest.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παγκόσμιο sell-off εδράζεται σε μία σειρά παραγόντων, με κυριότερο την απόφαση της Federal Reserve να διατηρήσει με αμείωτο ρυθμό την αύξηση των επιτοκίων, παρά τις φωνές για τους κινδύνους επιβράδυνσης της οικονομίας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα