Αισιόδοξος για ανάπτυξη άνω του 1% ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 21:29
UPD:22:16
REUTERS/ERIC VIDAL

Italian Economy Minister Giovanni Tria holds a news conference after a Euro zone finance ministers meeting in Brussels, Belgium November 19, 2018. REUTERS/Eric Vidal

Αισιόδοξος ότι η ιταλική οικονομία θα αναπτυχθεί άνω του 1% του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια του 2019, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζιοβάνι Τρία.

Παράλληλα, ευχήθηκε η Ιταλία να αποφύγει την ύφεση για το 2018, μετά την απροσδόκητη συρρίκνωση του ΑΕΠ στο γ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «RAI», ο «τσάρος» της ιταλικής οικονομίας διέψευσε κάθε σενάριο παραίτησής του, ενώ χαιρέτισε τον συμβιβασμό με τις Βρυξέλλες για το έλλειμμα του 2019.

Σημειώνεται ότι μετά από αρκετές εβδομάδες εντάσεων και αναταραχών, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για το ύψος του ελλείμματος, το οποίο θα ανέρχεται στο 2,04% του ΑΕΠ έναντι της αρχικής πρότασης της Ρώμης για έλλειμμα 2,40%.

«Αυτή η συμφωνία εξάλειψε κάθε αμφισβήτηση σχετικά με τις προθέσεις του κυβερνητικού συνασπισμού απέναντι στην Ευρωζώνη και το ευρώ» σχολίασε με νόημα ο Τρία.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει ανάπτυξη 1% για το 2019, έναντι 1,5% του προηγούμενου στόχου. «Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το 1%» επανέλαβε, καταλήγοντας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα