Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 02 Μαΐου 2006 10:20

Aspis Securities: «Η Wall Street κινήθηκε πτωτικά χθες καθώς νέες δηλώσεις του επικεφαλής της Fed πυροδότησαν ανησυχίες για νέες αυξήσεις επιτοκίων. Πάντως οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να κινηθούν ανοδικά σήμερα λόγω αισιοδοξίας για τα εταιρικά κέρδη. Θεωρούμε πιθανό ότι και η εγχώρια αγορά θα κινηθεί στο ρυθμό των υπόλοιπων ευρωπαϊκών αγορών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας».

Praxis Securities: «Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις αναμένεται να κινηθεί η εγχώρια αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε τάσεις συσσώρευσης, ενώ η ανοδική κίνηση της τιμής του πετρελαίου σε ιστορικά υψηλά επίπεδα τιμών αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τις κυριότερες διεθνείς κεφαλαιαγορές».

Euroxx: «Απώλειες την Παρασκευή για τον γενικό δείκτη τιμών της Σοφοκλέους, με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Από τους επιμέρους δείκτες ο FTSE-80 παρά το αρνητικό κλίμα σημείωσε κέρδη. Στις διεθνείς αγορές επικράτησαν πτωτικές τάσεις στο σύνολο των κυριοτέρων δεικτών, με εξαίρεση τον Nikkei ο οποίος ενισχύθηκε σημαντικά. Οι εξελίξεις στις σχέσεις ΗΠΑ –Ιράν καθώς και η εμπλοκή της παγκόσμιας κοινότητας στην διένεξη αυτή, αποτελούν τους καταλύτες για την πορεία των αγορών. Σύμφωνα με τα παραπάνω οι επόμενες συνεδριάσεις κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες για τη βραχύ- μεσοπρόθεσμη εικόνα του Χ.Α.».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα