Μνούτσιν: Τον Ιανουάριο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με Κίνα

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 06:26
UPD:06:27
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

U.S. Treasury Secretary Steve Mnuchin addresses a news conference at the G20 Finance Ministers and Central Bank Governors Meeting in Baden-Baden, Germany, March 18, 2017. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Με τον ερχομό του νέου χρόνου σχεδιάζουν να έχουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων ΗΠΑ και Κίνα με στόχο μία ευρύτερη συμφωνία, που θα δώσει τέλος ή τουλάχιστον θα παγώσει για μεγαλύτερο διάστημα τον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο. Αυτό επεσήμανε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών,  Στίβεν Μνούτσιν, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. 

To τελευταίο διάστημα, όπως αποκάλυψε ο Μνούτσιν, οι δύο πλευρές είχαν αρκετές τηλεφωνικές συνομιλίες. Ωστόσο βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία του σχεδιασμού επίσημων επαφών και αυτές δεν θα γίνουν πριν από τον Ιανουάριο. 

Και οι δύο πλευρές εργαζονται, όπως είπε, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία έως την 1η Μαρτίου, που έχει οριστεί ως η προθεσμία για τη λήξη της ανακωχής. Σύμφωνα με τον Μνούτσιν αναμένονται περισσότερες από μία συναντήσεις μέσα στον Ιανουάριο. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει επανειλημμένα διαμηνύσει πως εάν δεν βρεθεί λύση έως τον Μάρτιο θα αυξηθούν οι δασμοί στο σύνολο των κινεζικών εισαγωγών στο 25%. Από την πλευρά του ο Σι Τζινπίνγκ στη χθεσινή ομιλία του δεν θέλησε να κάνει καμία αναφορά σε προσπάθεια επίλυσης των διαφορών με τις ΗΠΑ. Αντιθέτως έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως το Πεκίνο δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα