Οριακά άνω του χαμηλού έτους η Wall Street

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 23:28
UPD:23:32
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Οριακά άνω του χαμηλού έτους έκλεισαν την Τρίτη οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να δίνουν «μάχη» ώστε να διατηρήσουν ένα θετικό πρόσημο στον τελικό απολογισμό του 2018.

Χαρακτηριστικά, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,35% στις 23.675 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε άνοδο κατά 0,45% στις 6.783 μονάδες και ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε οριακή αύξηση κατά 0,01% στις 2.546 μονάδες.

Η αποψινή συνεδρίαση στιγματίστηκε από έντονες μεταβολές, καθώς το απόγευμα, οι αμερικανικοί δείκτες κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, ενώ στην αρχή της ημέρας παρουσίαζαν κέρδη άνω του 1%.

Τον τόνο στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έδωσε η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινώσει την τέταρτη για φέτος, αύξηση των επιτοκίων.

Πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία αναμφίβολα προκαλεί έντονο προβληματισμό στις διεθνείς αγορές, καθώς αρκετοί επενδυτές θεωρούν υπερβολικό τον υψηλό ρυθμό ομαλοποίησης της νομισματικής πολιτικής.

Την ίδια ώρα, πιέσεις ασκήθηκαν απόψε και στον ενεργειακό κλάδο, με τις μετοχές των Exxon Mobil και Chevron να υποχωρούν άνω του 2,5% εξαιτίας της συνεχιζόμενης βουτιάς στην τιμή του πετρελαίου.

Αντίθετα, οι μετοχές του τεχνολογικού τομέα εμφάνισαν σημαντικά κέρδη, στηρίζοντας τον δείκτη Nasdaq, με τη Facebook να ενισχύεται κατά 2,4% και την Alphabet να καταγράφει κέρδη κατά 1,7%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα