ΓΣΕΕ: Διακυβεύονται οι εργασιακές σχέσεις των φορτοεκφορτωτών

Τρίτη, 02 Μαΐου 2006 17:04
UPD:19:57

Με αφορμή την συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στην οποία θα συζητηθεί η προσφυγή των Εμπόρων Κεντρικών Λαχαναγορών Αθήνας και Θεσ/νίκης κατά των Φορτοεκφορτωτικών Σωματείων, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 2/5/2006 κοινή συνέντευξη τύπου της ΓΣΕΕ με την Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ).

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε., Χρήστος Πολυζωγόπουλος, τόνισε ότι: «εξαιτίας αυτής της προσφυγής, των μεγαλεμπόρων αμφισβητούνται ανοικτά πεντακόσιες περίπου θέσεις απασχόλησης φορτοεκφορτωτών στις Κεντρικές Λαχαναγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Επίσης διακυβεύονται συνολικότερα και οι εργασιακές σχέσεις των υπολοίπων φορτοεκφορτωτών της χώρας. Είναι ανεπίτρεπτο, με την ανοχή του υφυπουργού ανάπτυξης και στο όνομα του ελεύθερου ανταγωνισμού, τα σωματεία να λαμβάνονται ως επιχειρήσεις και να οδηγούνται ενώπιον τετελεσμένων στην Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Η Γ.Σ.Ε.Ε. μαζί με την Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος, διοργανώνουν μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το κτίριο της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Πατησίων κ Κότσικα 1) την Πέμπτη, 4 Μαΐου 2006 και ώρα 08:30 π.μ.

Στην Επιτροπή προσφεύγει η Ομοσπονδία Εμπόρων των Κεντρικών Λαχαναγορών με αντικείμενο την άρση της υποχρεωτικής φορτοεκφόρτωσης των προϊόντων από το σωματείο φορτοεκφορτωτών «Αγιος Γεράσιμος».

Σύμφωνα με τους εμπόρους, οι τιμές φορτοεκφόρτωσης καθορίζονται από την επιτροπή φορτοεκφόρτωσης ξηράς, στην οποία δεν συμμετέχει εκπρόσωπος των εμπόρων και οτιδήποτε διακινείται στη Λαχαναγορά, υπόκειται σε τέλος φορτοεκφόρτωσης, ακόμη και αν δεν έχει φορτωθεί από τους συγκεκριμένους εργάτες. Επίσης χρεώνεται ακόμη και δεύτερη ή τρίτη φορά, αν μετακινηθεί από επιχείρηση σε επιχείρηση μέσα στην αγορά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνεται δυό και τρείς φορές το κόστος του κάθε προϊόντος με φορτοεκφορτωτικά, που οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να μετακυλύουν στον καταναλωτή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα