Εκπονείται πρόγραμμα ώστε ο τουρισμός να ωφεληθεί από το Δ' ΚΠΣ

Τρίτη, 02 Μαΐου 2006 17:17

Τις προτεραιότητες του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού, παρουσίασε η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά σε ομιλία της στην 14η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι «ο Πρωθυπουργός έχει αναγνωρίσει και αποδώσει στον τουρισμό την σημασία και την βαρύτητα που έχει για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ελληνικός τουρισμός τα επόμενα χρόνια θα βρίσκεται «πολλά σκαλιά πιο πάνω από εκεί που βρισκόταν το 2004».

Η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης τόνισε ότι το Υπουργείο έχει ιεραρχήσει τους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν, ώστε η Ελλάδα να γίνει ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη με δωδεκάμηνη διάρκεια.

Σε αυτή την κατεύθυνση ανέφερε ότι προωθείται η διαμόρφωση ενός σύγχρονου νομικού και θεσμικού πλαισίου με λιγότερη γραφειοκρατία και απλοποιημένες διαδικασίες, ενώ ήδη βρίσκεται στο στάδιο επεξεργασίας η δημιουργία μίας νέας διεύθυνσης στο Υπουργείο, η οποία θα λειτουργεί ως γραφείο υποδοχής «One stop shop» και συντονισμού μεγάλων επενδύσεων.

Επισήμανε ότι το υπουργείο επιταχύνει την υλοποίηση επενδύσεων που εντάσσονται στο Γ' ΚΠΣ και τον αναπτυξιακό νόμο, και εκπονείται ένα σύγχρονο επιχειρησιακό πρόγραμμα ώστε ο τουρισμός να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα επενδυτικά κεφάλαια του Δ' ΚΠΣ.

Παράλληλα τόνισε ότι «κλειδιά» για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού είναι η δημιουργία νέων υποδομών, η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών με έμφαση στην σχέση κόστους-ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και η ενίσχυση της προβολής του τουρισμού στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Επιπρόσθετα η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι, το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όπως είναι η διαμόρφωση στρατηγικού σχεδιασμού μάρκετινγκ με στοχευμένη διαφημιστική καμπάνια σε συγκεκριμένες αγορές και η αναβάθμιση της ελληνικής παρουσίας στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα