Ίλον Μασκ: Στο στόχαστρο για τη μεταφορά κεφαλαίων της SpaceX στην Boring

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 08:25
UPD:08:44
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Οι επενδυτές φέρεται να έχουν ήδη καταθέσει ερωτήσεις στην SpaceX σχετικά με το γιατί τα χρήματα, που επένδυσαν για δορυφόρους και μεταφορά ανθρώπων στον Άρη χρησιμοποιούνται σε μία άλλη εταιρεία, από την οποία επωφελείται πρωτίστως ο Μασκ.

Η εταιρεία διάνυξης σηράγγων, Boring Co, που έχει ιδρύσει ο Ίλον Μασκ, φαίνεται να παρασύρεται και αυτή στην κριτική για τις αμφιλεγόμενες πρακτικές του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία. 

Σήμερα, Τρίτη, ο Μασκ αναμένεται να παρουσιάσει μία δοκιμαστική σήραγγα, που έχει αναπτύξει η Boring και είναι η πρώτη μίας σειράς φουτουριστικών υπόγειων διαδρόμων, από τους οποίους θα περνούν υπερ-ταχείες. Η είσοδος της σήραγγας, που θα έχει μήκος δύο μιλίων, κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις μίας άλλης εταιρείας του Μασκ, της Space X και σε αυτήν εργάζονται πέραν των υπαλλήλων της Boring και εργαζόμενη της Space X, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό που έχει αγοραστεί με κεφάλαια της Space X, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal. 

H τακτική αυτή της εμπλοκής κεφαλαίων και εργαζομένων δύο διαφορετικών εταιρειών- έστω και εάν ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία- έχει προκαλέσει ανησυχία σε μερίδα μακροπρόθεσμων επενδυτών της Space X, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα. Μεταξύ αυτών και ο μεγαλύτερος εξωτερικός υποστηρικτής της εταιρείας, το Founder Fund, του Πίτερ Τιλ. Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της WSJ, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, οι επενδυτές έμαθαν μόλις πρόσφατα ότι παρά την μεταφορά πόρων και προσωπικού από την SpaceX στην Boring, είναι ο Ίλον Μασκ, που θα καρπωθεί το σύνολο σχεδόν των μελλοντικών κερδών της δεύτερης. 

Οι επενδυτές φέρεται να έχουν ήδη καταθέσει ερωτήσεις στην SpaceX σχετικά με το γιατί τα χρήματα, που επένδυσαν για δορυφόρους και μεταφορά ανθρώπων στον Άρη χρησιμοποιούνται σε μία άλλη εταιρεία, από την οποία επωφελείται πρωτίστως ο Μασκ. Υπενθυμίζεται πως όταν η Boring Co. διασπάστηκε σε ξεχωριστή εταιρεία μέσω spin off, περισσότερο από το 90% του μετοχικού κεφαλαίου πήγε στον Μασκ και το υπόλοιπο σε υπαλλήλους.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα