Hitachi: Εξαγορά 6,4 δισ. δολαρίων με το βλέμμα σε ... GE, Siemens

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 14:58
UPD:15:03
REUTERS/Toru Hanai

Ενισχύει την παρουσία της στον τομέα εξοπλισμού για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος η Hitachi, σε μία προσπάθεια να αντεπεξέλθει καλύτερα στον ανταγωνισμό κολοσσών, όπως είναι η αμερικανική General Electric ή η γερμανική Siemens. 

H ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να εξαγοράσει την μονάδα δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος της ελβετικής ABB έναντι 6,4 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της, που μετράει 108 χρόνια ζωής. Αρχικά θα αποκτήσει μερίδιο 80,1% στην μονάδα της ABB με οψιόν να κατακτήσει τον πλήρη έλεγχο (100%) αργότερα. Η ABB σχεδιάζει να προβεί σε spin off της μονάδας πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία. 

Η Hitachi, άλλοτε γνωστή κυρίως για τις τηλεοράσεις και άλλα ηλεκτρονικά είδη, έχει εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό τις γραμμές παραγωγής καταναλωτικών αγαθών, ύστερα από μεγάλες ζημίες, που εμφάνισε πριν από μία δεκαετία. Τώρα εστιάζει σε εξοπλισμό για εργοστάσια ηλεκτρικού ρεύματος και σιδηροδρομικά δίκτυα. Η διοίκησή της επισημαίνει το τελευταίο διάστημα ότι φιλοδοξία είναι η εταιρεί να καταστεί εξίσου ισχυρή με GE και Siemens. 

«Η Hitachi θα αναδειχθεί ηγέτιδα δύναμη στην παγκόσμια αρένα και η σημερινή συμφωνία θα την βοηθήσει να επιτύχει το στόχο αυτό» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Τοσιάκι Χιγκασίρα.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα