Volkswagen: Ανανεώθηκε το συμβόλαιο του CEO, ακολουθούν απολύσεις

Τετάρτη, 03 Μαΐου 2006 09:13

ΥΠΕΡ της παραμονής του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή Bernd Pischetsrieder, στη θέση του, ψήφισε το διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen AG, τουλάχιστον μέχρι το 2012, ανοίγοντας τον δρόμο για την αυτοκινητοβιομηχανία να μειώσει 20.000 θέσεις εργασίας.

Το συμβόλαιο του Pischetsrieder, που έχει ακόμη ένα χρόνο να λήξει, ανανεώθηκε για πέντε χρόνια, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Volkswagen, θέτοντας τέλος στις εικασίες εβδομάδων για το μέλλον του. Τα 20 μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ψήφισαν ομοφώνως την παραμονή του κατά τη σύσκεψή της στο Αμβούργο.

Ο Pischetsrieder, 58 ετών, βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τις ενώσεις των εργαζομένων στα σχέδιά του να περικόψει 20.000 θέσεις εργασίας, σε μια προσπάθεια να υπερτετραπλασιάσει μέχρι το 2008 τα προ φόρων κέρδη του 2004. Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπη, ενδέχεται επίσης να μειώσει τις δραστηριότητες στα εργοστάσια μερών αυτοκινήτων που έχει στη Γερμανία.

Ο Pischetsrieder πρέπει να πείσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τα σχέδια αναδιάρθρωσης που απαιτούνται, μετά την μείωση των ετήσιων κερδών της Volkswagen από το 2002 έως το 2004. Το ήμισυ των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Οι μετοχές της Volkswagen σημείωσαν απώλειες 4 σεντς, φθάνοντας στα 61,17 ευρώ η μία χθες στη Γερμανία, πριν από την ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του CEO. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει αύξηση 37%, υπερβαίνοντας την άνοδο του 12% που σημείωσε ο δείκτης DAX.

Η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας θα γίνει σήμερα στο Αμβούργο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα