Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 03 Μαΐου 2006 10:12
UPD:11:50

Fortius Finance: «Ως ιδανική θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη χθεσινή συνεδρίαση του ελληνικού χρηματιστηρίου, στην περίπτωση όμως που και η καθαρή συναλλακτική δραστηριότητα βρισκόταν σε υψηλότερα επίπεδα. Η αποκοπή του μερίσματος ύψους €1.00 της Εθνικής Τράπεζας μπορεί να ασκήσει κάποιες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, οι οποίες όμως κατά τη γνώμη μας δε θα σταθούν ικανές να κάμψουν την ανοδική δυναμική της αγοράς, η οποία υποστηρίζεται από την κίνηση των ξένων δεικτών.

»Η περιοχή αντίστασης για το FTSE/ASE-20 οριοθετείται στις 2,291-2,301 μονάδες. Το ενδιαφέρον σήμερα αναμένεται να επικεντρωθεί στις αλλαγές των δεικτών FTSE, λόγω της τακτικής 6μηνιαίας αναθεώρησής τους».

Intersec: «Εκτιμούμε ότι η αγορά σήμερα θα κινηθεί σταθεροποιητικά λόγω της αποκοπής του μερίσματος της Εθνικής Τράπεζας».

Aspis Securities: «Οι διεθνείς αγορές κινήθηκαν χθες ανοδικά κυρίως λόγω της ανόδου των μετοχών των πετρελαϊκών εταιρειών και των ορυχείων. Οι εγχώριες μετοχές κινήθηκαν ανοδικά κυρίως λόγω της ανόδου των τραπεζικών μετοχών. Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση, θεωρούμε πιθανή την εμφάνιση σταθεροποιητικών τάσεων λόγω έλλειψης σημαντικών εταιρικών νέων».

Euroxx: «Θετική αντίδραση για τη Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση με τον τζίρο συναλλαγών να κινείται σε υψηλά επίπεδα. Ο FTSE-20 ενισχύθηκε σημαντικά με την μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων και της Βιοχάλκο να οδηγούν την άνοδο, στον αντίποδα η μετοχή της ΚΑΕ κατέγραψε μικρές απώλειες… Για σήμερα εκτιμάται ότι οι εταιρικές ανακοινώσεις τροφοδοτούν νέα σενάρια προσδοκιών για την ανάπτυξη ορισμένων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας οπού και αναμένεται να συγκεντρωθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Το καλό κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης μάλλον θα διατηρηθεί και σήμερα».

Praxis Securities: «Η πιθανότητα εξεύρεσης λύσης μέσω της διπλωματικής οδού στο θέμα του Ιράν αποτελεί ένα παράγοντα που ενδέχεται να οδηγήσει σε αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου διατηρώντας το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε στις κεφαλαιαγορές κατά τη χθεσινή συνεδρίαση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα