ΕΕΤΤ: Δεύτερη ημέρα του συνέδριου για την ευρυζωνικότητα

Τετάρτη, 03 Μαΐου 2006 16:29

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με θέμα «Η Δυναμική της Ευρυζωνικότητας στη Μεσόγειο: Μοχλός για Διεθνή Συνεργασία προς Όφελος της Αγοράς και του Πολίτη».

Η σημερινή ημέρα ήταν επικεντρωμένη στην αγορά και είχε θέμα «Αγορά και Τεχνολογία της Ευρυζωνικότητας». Υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς και επενδυτικών φορέων, εκπρόσωποι Ρυθμιστικών Αρχών και ευρωπαϊκών φορέων για τον τομέα των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας ανέπτυξαν εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με τη συμβολή της αγοράς στην προώθηση της ευρυζωνικότητας.

Στο Συνέδριο ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Νεράντζης, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα σήμερα έχει από τους υψηλότερους δείκτες ανάπτυξης στην Ευρώπη. Με αυτά τα δεδομένα και το νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα να ενθαρρυνθεί η καινοτομία, να γίνει ευρύτερη και καλύτερη χρήση των ΤΠΕ, να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και να δημιουργηθούν νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας, ώστε να συμμετέχει η χώρα μας ισότιμα στην Κοινωνία της Πληροφορίας που οικοδομείται. Η νέα ηγεσία της ΕΕΤΤ άμεσα ανέλαβε ρυθμιστικές πρωτοβουλίες, κι έλυσε χρονίζοντα προβλήματα του χώρου. Περαιτέρω, φιλοδοξούμε και μπορούμε να καταστούμε ο οικονομικός κόμβος της ανατολικής Μεσογείου. Η συνεργασία όλων των χωρών της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στον κρίσιμο αυτό τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και στο επίπεδο του θεσμικού πλαισίου, που διέπει τον τομέα, συντελεί στην προσπάθεια για δημιουργία μιας «Ηλεκτρονικής» Νοτιοανατολικής Ευρώπης και μιας «Ευρυζωνικής» Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Ελλάδα μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στον τομέα αυτό, θέτοντας τις βάσεις μιας συνεργατικής προσπάθειας και μιας στρατηγικής συνεργασίας μακράς πνοής σε μια θεματική περιοχή με επείγοντα χαρακτήρα».

Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ, κ. Νικόλαος Κουλούρης, ανέφερε ότι «το Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΤΤ για τη Δυναμική της Ευρυζωνικότητας αναδεικνύει τον κεντρικό ρόλο που μπορεί να αναλάβει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της Μεσογείου για την προαγωγή της ευρυζωνικότητας στην περιοχή».

Κατά τις δύο πρώτες ημέρες, του Συνεδρίου παρέστησαν ή συνέβαλαν ως εισηγητές εκπρόσωποι των Ρυθμιστικών Αρχών της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Κροατίας, της Κύπρου, του Μπαχρέϊν, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας. Παρέστησαν επίσης, επιφανείς παράγοντες της αγοράς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και επενδυτικών φορέων του εξωτερικού. Κατά την αυριανή και τελευταία ημέρα του Συνεδρίου ο λόγος θα δοθεί στην Κοινωνία των Πολιτών, προκειμένου να αναδειχθούν οι ευεργετικές εφαρμογές της ευρυζωνικότητας στην καθημερινότητά μας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα