«Γκρίζα» εικόνα για την ΕΒΖ

Τετάρτη, 03 Μαΐου 2006 18:41

Για τις εξελίξεις στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) ενημέρωσε τους εργαζομένους, σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της εταιρείας Χρίστος Κοσκινάς.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο κ. Κοσκινάς επισήμανε ότι υπάρχει έντονη ανησυχία από την πλευρά των εργαζομένων σχετικά με τη βιωσιμότητα των μονάδων της εταιρείας, αλλά και για την περιορισμένη καλλιέργεια ζαχαρότευτλων, η οποία δεν φαίνεται να εξασφαλίζει την πρώτη ύλη που απαιτείται για τη λειτουργία και των πέντε εργοστασίων της επιχείρησης.

Οι πέντε μονάδες της ΕΒΖ συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους, όπως επισήμανε ο κ. Κοσκινάς. Ωστόσο, η περίοδος σποράς ολοκληρώνεται στις 5 Μαίου και οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται αν την περίοδο παραγωγής (από Αύγουστο έως Νοέμβριο) τα εργοστάσια θα συνεχίσουν να λειτουργούν και με ποια μορφή. Για τις εξελίξεις στην ΕΒΖ θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο -πιθανώς- την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τον κ. Κοσκινά.

Ο κ. Κοσκινάς αναφέρθηκε και στη μελέτη που ετοιμάζει η Deloitte & Touche προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο είναι βιώσιμα τα πέντε εργοστάσια και αν θα βοηθήσει στην πορεία της ΕΒΖ η μετατροπή των μονάδων της Ξάνθης και των Σερρών σε εργοστάσια παραγωγής βιοαιθανόλης. Οπως είπε, όλα τα νέα δεδομένα θα εξεταστούν στο ερχόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Ενας άλλος λόγος ανησυχίας είναι η μειωμένη παραγωγή τεύτλων, αφού μόλις 250.000 στρέμματα ζαχαρότευτλα θα καλλιεργηθούν φέτος έναντι του στόχου για 350.000 στρέμματα. Αποθαρρυντικά «λειτούργησαν» και οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις στη Θράκη, που οδήγησαν σε απροθυμία των αγροτών να ασχοληθούν φέτος με τα ζαχαρότευτλα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα