Westpac Bank: 16% υψηλότερα κέρδη από τη διαχείριση κεφαλαίων

Πέμπτη, 04 Μαΐου 2006 09:16

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 16% και σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκαν το πρώτο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη της τέταρτης σε μέγεθος τράπεζας της Αυστραλίας, Westpac Banking Corp., μετά την αύξηση των κερδών από τη διαχείριση των κεφαλαίων πλουσίων πελατών, σε συνδυασμό με την αύξηση του μεριδίου της από τον δανεισμό κατόπιν υποθήκης.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,47 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,13 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή 79 σεντς ανά μετοχή το εξάμηνο που έληξε τον Μάρτιο, από 1,26 δισ. δολ. Αυστραλίας ή 69 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Westpac.

Οι μετοχές της Westpac, υποχώρησαν 50 σεντς, ποσοστό 2%, φθάνοντας στα 24,52 δολ. Αυστραλίας η μία στις 12:25 μ.μ. στο Σύδνεϋ, χαμηλότερα από το κλείσιμο σε επίπεδα ρεκόρ την 1 η Μαΐου. Φέτος οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 7,7% και είχαν τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των τεσσάρων μεγαλυτέρων τραπεζών της Αυστραλίας.

Οι μετοχές και των τεσσάρων μεγαλύτερων δανειστριών της Αυστραλίας κινήθηκαν πτωτικά, μετά τη χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας, στο 5,75%, τα υψηλότερα σε χρονικό διάστημα πέντε ετών, για να περιορίσει τον πληθωρισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα