UBS: Κέρδη ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης

Από τις αμοιβές για διαχείριση κεφαλαίων και την αγοραπωλησία μετοχών
Πέμπτη, 04 Μαΐου 2006 10:17

ΚΕΡΔΗ ρεκόρ εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο της χρήσης η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, UBS AG, αποτέλεσμα των υψηλότερων αμοιβών από τη διαχείριση κεφαλαίων των πλούσιων πελατών της, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των εσόδων από τη διαπραγμάτευση μετοχών και τη διαχείριση πώλησης μετοχών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 33%, στα 3,5 δισ. ελβετικά φράγκα (2,83 δισ. δολ.) από 2,63 δισ. ελβετικά φράγκα κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ελβετικής τράπεζας που εδρεύει στη Ζυρίχη. Τα κέρδη της UBS, υπερέβησαν τις προβλέψεις των 12 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από τo Bloomberg News και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 3 δισ. ελβετικά φράγκα.

Οι μετοχές της UBS έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 16%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 157 δισ. ελβετικά φράγκα, υπερβαίνοντας την άνοδο 11% των μετοχών των 76 εταιρειών, που αποτελούν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index.

Σημειώνεται ότι η Credit Suisse, με έδρα τη Ζυρίχη, ανακοίνωσε στις 2 Μαΐου αύξηση 36% των καθαρών κερδών το πρώτο τρίμηνο, στα 2,6 δισ. ελβετικά φράγκα. Χθες, η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, με έδρα τη Φραγκφούρτη, ανακοίνωσε αύξηση 55% των κερδών της μετά από τα έσοδα ρεκόρ από τις πωλήσεις και τη διαπραγμάτευση μετοχών.

Στα κέρδη του πρώτου τριμήνου της UBS, συμπεριλαμβάνονται κέρδη 290 εκατ. ελβετικών φράγκων, από την πώλησης της ελβετικής εταιρείας ηλεκτρικής ενεργείας, Motor-Columbus AG.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα