Οι ταύροι επέστρεψαν σε Αθήνα, Ευρώπη

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 15:41
UPD:15:42
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ιδιαίτερα θετικό είναι σήμερα το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που ακολουθεί τις έντονες ανοδικές τάσεις ανά την Ευρώπη. Οι πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία και οι υψηλές προσδοκίες για έναν συμβιβασμό ανάμεσα στη Ρώμη και τις Βρυξέλλες  έχουν γίνει δεκτές με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους επενδυτές.

Στην ελληνική αγορά στήριξη προσφέρει και η νέα έκθεση της Citigroup, η οποία αναθεωρεί ελαφρώς επί τα βελτίω τις προοπτικές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και επισημαίνει ότι οι εκλογές είναι μία ευκαιρία για τη χώρα. 

Στο Χ.Α. ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 1,65% και προσεγγίζει τις 647 μονάδες σε μία ήσυχη εν πολλοίς συνεδρίαση, στην οποία η αξία των συναλλαγών κινείται κοντά στα 24 εκατ. ευρώ. Την ανάκαμψη οδηγούν οι τράπεζες με τον κλάδο να παρουσιάζει άνοδο 2,2%. Ανάλογα κέρδη εμφανίζουν και οι πρώτες ύλες, ενώ κέρδη 2,4% καταγράφει και ο κλάδος τροφίμων. Στο +1,8% ακολουθεί εκείνος των βιομηχανικών προϊόντων. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 την ίδια ώρα ενισχύεται 1,3%. Πολλά τα χαμόγελα στο Παρίσι, με τον CAC 40 να κάνει άλμα σχεδόν 2%. Οι ταύροι έχουν επιστρέψει και στο Μιλάνο, όπου ο FTSE MIB παρουσιάζει άνοδο 1,8%, εν μέσω πληροφοριών που θέλουν τον Κόντε να προτείνει αναθεωρημένο στόχο για το έλλειμμα στο 2% του ΑΕΠ. 

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 1,3%, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι ανεξάρτητα από το εάν η Μέι θα κερδίσει ή θα χάσει την αποψινή ψηφοφορία, θα υπάρξει μάλλον καθυστέρηση στη διαδικασία του Brexit και θα δοθεί ο χρόνος να αποφευχθεί ένα no deal. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα