BHP: Θα διατηρηθούν τα προβλήματα στις προμήθειες χαλκού

Πέμπτη, 04 Μαΐου 2006 11:47

ΤΑ προβλήματα στις προμήθειες του χαλκού, αναμένεται να διατηρηθούν εξ αιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη μεταλλουργία στον κόσμο, BHP Billiton.

Φαίνεται, ότι θα υπάρξει έλλειμμα χαλκού μεταξύ του 2006 και του 2008, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Οι τιμές του χαλκού έχουν αναρριχηθεί σε επίπεδα ρεκόρ και έχουν σημειώσει σχεδόν διπλάσια άνοδο από πέρυσι, στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου (LME), καθώς ανησυχία επικράτησε ότι οι προμήθειες δεν θα μπορέσουν να καλύψουν την ταχύτατη αύξηση της ζήτησης. Οι επενδυτές, έχουν τοποθετήσει κεφάλαια σε εμπορεύματα φυσικής παραγωγής, καθώς επιδιώκουν υψηλότερες αποδόσεις από τις μετοχές και τα ομόλογα. Οι επενδύσεις σε εμπορεύματα, ενδέχεται να υπερβούν τα 120 δισ. δολ. έως το 2008 από 80 δισ. δολ. που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με την εκτίμηση της Barclays Plc τον περασμένο μήνα.

Τα αποθέματα του μετάλλου στις αποθήκες που ελέγχει το LME, μειώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα χθες, φθάνοντας στους 116.150 τόνους και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 18 Απριλίου.

Οι τιμές του χαλκού, σύμφωνα με χθεσινή έκθεση της Barclays Capital, πιθανόν να διευρύνουν την άνοδό τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα