Χλιαρή υποδοχή της Tencent Music στο αμερικανικό χρηματιστήριο- άντλησε 1,1 δισ.

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 11:35
UPD:11:36
REUTERS/China Stringer Network

To κατώφλι του αμερικανικού χρηματιστηρίου πέρασε η κινεζική εταιρεία streaming μουσικής Tencent Music Entertainment. H εταιρεία δεν έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής, αλλά κατάφερε να αντλήσει το ποσό των 1,1 δισ. δολαρίων από την αμερικανική αρχική δημόσια εγγραφή της. 

Τα ADRs της αποτιμήθηκαν στα 13 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή στο κατώτερο σημείο του στόχου για 13 έως 15 δολάρια, όπως αναφέρει η εταιρεία στα έγγραφα, που κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές.Η εισαγωγή της στο αμερικανικό χρηματιστήριο αποτιμά την αξία της στα 21,3 δισ. δολάρια.

Πριν την Tencent Music Entertainment είχαν περάσει αρκετές ακόμη κινεζικές εταιρείες το κατώφλι της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς φέτος, αντλώντας συνολικά το ποσό των 7,9 δισ. δολαρίων. Τρεις εξ αυτών είχαν μάλιστα αντλήσει περισσότερα κεφάλαιαια από τα 1,1 δισ. της TEM. Η iQiyi είχε αντλήσει 2,4 δισ. από την IPO, ενώ η Pinduoduo είχε συγκεντρώσει 1,6 δισ. δολάρια και η NIO 1,15 δισ. δολάρια.  

Έτσι το 2018 αναδεικνύεται το έτος με την εντονότερη κινητικότητα σε αυτό το μέτωπο από το 2014, όταν η Alibaba εισήχθη στην αμερικανική αγορά σε μία αρχική δημόσια εγγραφή- ρεκόρ, που έφτασε τα 25 δισ. δολάρια. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα