Ράλι της στερλίνας μετά τις δηλώσεις για πιθανή «καθυστέρηση του Άρθρου 50»

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 10:52
UPD:11:03
REUTERS/© Phil Noble

Μπορεί η πρόταση μομφής κατά της Μέι να προκαλεί νευρικότητα στην αγορά μετοχών και να οδηγεί στα ύψη τα cds, αλλά οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης πυροδοτούν κλίμα ευφορίας στην αγορά συναλλάγματος, δίνοντας ώθηση στη στερλίνα. 

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται 0,5% στα 1,2548 δολάρια, ενώ καταγράφει άνοδο 0,4% και έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία στις 90,325 πένες ανά ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η στερλίνα είχε διολισθήσει σε χαμηλά 22 μηνών την προηγούμενη ημέρα. 

Τraders σχολίαζαν στο Reuters πως η σημερινή ανατίμηση αποδίδεται στην δήλωση του Ντέιβιντ Γκάουκ ότι εάν χάσει η κυβέρνηση Μέι τη σημερινή ψηφοφορία, θα πρέπει να καθυστερήσει το άρθρο 50 για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα έχει προγραμματιστεί να εγκαταλείψει την κοινότητα στις 29 Μαρτίου. 

Λίγο αργότερα και η ίδια η Βρετανίδα πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι εάν χάσει την ψηφοφορία θα πρέπει το Brexit «να καθυστερήσει ή και να σταματήσει», υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με τη βούληση των πολιτών να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία. 

naftemporiki.gr  

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα