+1% στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Απρίλιο

Πέμπτη, 04 Μαΐου 2006 16:59

Μικρή αύξηση 1% σημείωσαν τα έσοδα του προϋπολογισμού τον Απρίλιο, η οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οφείλεται στον μικρό αριθμό εργάσιμων ημερών (μόλις 18) του μήνα αυτού λόγω των εορτών του Πάσχα, και στη συνακόλουθη συγκυριακή μείωση των εσόδων από παρακράτηση φόρου φυσικών προσώπων, καθώς και στη μείωση των εισπράξεων χαρτοσήμου λόγω της απαλλαγής των προσωπικών εταιριών.

Στο τετράμηνο Ιανουάριος - Απρίλιος 2006 τα έσοδα του προϋπολογισμού εξακολουθούν να κινούνται πάνω από τον ετήσιο στόχο, καθώς παρουσιάζουν αύξηση 12% έναντι στόχου 6,5%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τον Απρίλιο το σύνολο των εσόδων στις εφορίες παρουσίασε μείωση 1%, ενώ με τον ίδιο ρυθμό κινήθηκαν και τα έσοδα των τελωνείων. Αύξηση 17% παρουσίασαν διάφορες άλλες κατηγορίες εσόδων. Σημαντική πάντως ήταν η αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ κατά 6%.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών Αντώνη Μπέζα στόχος είναι να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι. Για παράδειγμα, θα κινητοποιηθούν δεκάδες προληπτικά συνεργεία των Δ.Ο.Υ. για ελέγχους ΦΠΑ, τους μήνες της τουριστικής αιχμής, στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα, τα Σαββατοκύριακα και τα απογεύματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα