Gazprombank: Πρόταση για υπηρεσίες σε κρυπτονόμισμα

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 17:08
UPD:17:11
REUTERS/Dado Ruvic

Την παροχή τραπεζικών υπηρεσιών στον τομέα των κρυπτονομισμάτων που θα παρέχονται σε οικονομικούς θεσμούς και άλλους θεσμικούς πελάτες, μελετάει το ελβετικό υποκατάστημα της ρωσικής τράπεζας Gazprombank.

«Οι νέες προτεινόμενες υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν ασφαλή φύλαξη χρημάτων και επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, όπως επίσης και την διεξαγωγή τέτοιου είδους συναλλαγών. Η τράπεζα θα ασχολείται με τις τεχνικές πλευρές και ζητήματα ασφαλείας εξ ονόματος των πελατών, που θέλουν να κάνουν συναλλαγές σε κρυπτονομίσματα. Όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται σύμφωνα με την ελβετική νομοθεσία και τις ρυθμιστές αρχές» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Gazprombank Switzerland Ltd. έχει ήδη αρχίσει διαβουλεύσεις με τη διεύθυνση εποπτείας συναλλαγών της τραπεζικής αγοράς της Ελβετίας (FINMA), ενώ η παροχή των νέων αυτών υπηρεσιών αναμένεται να εφαρμοσθεί σταδιακά κατά τη διάρκεια του 2019.

Νωρίτερα, στο ενδεχόμενο να προτείνονται στους πελάτες της στη Ελβετία επενδύσεις σε κρυπτονόμισμα είχε αναφερθεί και ο πρόεδρος της ρωσικής τράπεζας Sberbank, Γκέρμαν Γκρεφ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, ΤΑSS



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα