ΣΥΝ: Mεγάλο δώρο στους εκβιάζοντες εφοπλιστές

Πέμπτη, 04 Μαΐου 2006 17:32

«Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας μπορεί να μιλάει για τους "νταβατζήδες" αλλά με την πρωτοφανή απόφασή του για γενική απελευθέρωση των ναύλων και μάλιστα σε όλες, στην ουσία, συλλήβδην, τις ακτοπλοϊκές γραμμές, προσφέρει απλόχερα ένα μεγάλο δώρο στους εκβιάζοντες εφοπλιστές.

Η απελευθέρωση των ναύλων στην ακτοπλοΐα είναι βέβαιο ότι θα εκτινάξει τα ναύλα σε νέα υπέρογκα ύψη, πλήττοντας καίρια τους πολίτες, την οικονομία της νησιωτικής Ελλάδας και τον τουρισμό, προς χάριν των κερδών μιας χούφτας εφοπλιστών.

Αυτή η νέα απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ανοίγει το δρόμο για την πλήρη και χωρίς τον παραμικρό κανόνα ή ρύθμιση παράδοση των ακτοπλοϊκών γραμμών στις ορέξεις των πλοιοκτητών, εκχωρώντας κυριολεκτικά στο έλεος του εφοπλιστικού κεφαλαίου τα νησιά μας.

Η πολιτική αυτή θα έχει εγκληματικές συνέπειες για ένα εθνικά, κοινωνικά, τουριστικά και αναπτυξιακά ευαίσθητο χώρο, όπως είναι ο χώρος του Αιγαίου», σχολίασε ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα