Μετοχές: Σε χαμηλά δύο ετών ο Stoxx 600- χάθηκαν τα κέρδη του έτους για όλους τους κλάδους

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 14:57
UPD:14:59
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Brexit, Γαλλία, Ιταλία και σινο-αμερικανικός πόλεμος τρέπουν σε φυγή τους επενδυτές από το ρίσκο των μετοχών. Σήμερα τα ταμπλό στα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου δείχνουν κόκκινο και ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 Europe βλέπει το σύνολο των κλάδων του να μένει χωρίς κέρδη για το έτος. 

Στη Φραγκφούρτη ο DAX υποχώρησε έως και 1% και στις 14:50 ώρα Ελλάδος καταγράφει πτώση 0,6%. Ανάλογες είναι οι απώλειες για τον CAC 40 στο Παρίσι και τον FTSE MIB στο Μιλάνο. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες, καθώς η υποτίμηση της στερλίνας στηρίζει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. 

Ο Stoxx 600 με πτώση 0,9% βυθίζεται σε νέα χαμηλά δύο ετών. Ο κλάδος πετρελαίου υποχωρεί 1,1% και χάνει τα κέρδη που είχε εξασφαλίσει το 2018. Έως και πρόσφατα ήταν ο κλάδος με την καλύτερη επίδοση στον πανευρωπαϊκό δείκτη, αλλά η ραγδαία πτώση στις τιμές του αργού ανέτρεψε το σκηνικό.  

Στο σύνολό τους πλέον οι κλάδοι του Stoxx 600 βρίσκονται, έστω και οριακά, σε αρνητικό έδαφος, με τους κλάδους αυτοκινήτων και τραπεζών να έχουν δεχθεί σφυροκόπημα, με απώλειες 26% έκαστος. 

Στη σημερινή συνεδρίαση στο στόχαστρο των πωλητών βρίσκεται ο κλάδος των χημικών με απώλειες 2,5%. Η γερμανική BASF βλέπει τη μετοχή της να υποχωρεί 4,7%, καθώς αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη. Απώλειες 3,1%παρουσιάζει η ανταγωνίστρια Symrise, ενώ πτώση της τάξης του 5% παρουσιάζουν οι Sika και Ymeris. 
 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα