Sanofi: 54% υψηλότερα κέρδη το α' τρίμηνο

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2006 09:11

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 54%, αποτέλεσμα των εσόδων από την πώληση σκευάσματος για την αραίωση του αίματος, σε συνδυασμό με τα έκτακτα έσοδα από την πώληση του σκέλους παραγωγής σκευάσματος για τον διαβήτη, στη Pfizer Inc., εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στον κόσμο, Sanofi-Aventis SA.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,17 δισ. ευρώ (2,76 δισ. δολ.) ή 1,62 ευρώ ανά μετοχή από 1,42 δισ. ευρώ ή 1,06 ευρώ ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Sanofi με έδρα το Παρίσι, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας υπερέβησαν τις προβλέψεις των επτά οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 1,94 δισ. ευρώ. Οι πωλήσεις της Sanofi-Aventis, σημείωσαν αύξηση 9,6%, φθάνοντας στα 7,03 δισ. ευρώ. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι περιμένει η αύξηση των κερδών φέτος, να είναι περίπου 10%.

Οι καθαρές πωλήσεις των 15 κυρίων φαρμάκων της εταιρείας, αυξήθηκαν 14%, φθάνοντας στα 4,27 δισ. ευρώ από 3,75 δισ. ευρώ, αποτελώντας το 61% των συνολικών καθαρών πωλήσεών της.

Η εταιρεία δεν έκανε πρόβλεψη για τις πωλήσεις του επόμενου έτους, λέγοντας ότι είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις εξ αιτίας του ανταγωνισμού των εταιρειών που παράγουν αντίγραφα φάρμακα.

Οι μετοχές της Sanofi, σημείωσαν χθες άνοδο 1,6 ευρώ, ποσοστό 2,1%, φθάνοντας στα 76,65 ευρώ η μία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου στο Παρίσι. Το τελευταίο δωδεκάμηνο, σημείωσαν άνοδο 9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα