Δυναμική ανάκαμψη στην Ευρώπη, ακολουθεί δειλά η Wall Street

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 16:53
UPD:16:57
REUTERS/SUZANNE PLUNKETT

Σε τροχιά ανόδου, αν και συγκρατημένης, έχουν τεθεί οι δείκτες στη Wall Street, λίγο μετά το κουδούνι της έναρξης. Στη βελτίωση του κλίματος βοηθά η δυναμική ανάκαμψη της Ευρώπης, αλλά και το ράλι στις τιμές του πετρελαίου, στον απόηχο της συμφωνίας ΟΠΕΚ- Ρωσίας για μείωση της προσφοράς κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Εμπόδιο στην περαιτέρω άνοδο τα κατώτερα των προσδοκιών στοιχεία για την απασχόληση

Στις 16:50 ώρα Ελλάδος ο Dow Jones παρουσιάζει άνοδο 0,3%, ενώ ακολουθεί με άνοδο 0,2% ο S&P 500. Σε αρνητικό έδαφος, αν και με ελαφρές μόνο απώλειες, μένει ο Nasdaq. 

Στην Ευρώπη περίπου μία ώρα πριν από το κλείσιμο των αγορών η εικόνα είναι ιδιαιτέρως θετική. Τα μεγαλύτερα κέρδη παρουσιάζει το Λονδίνο, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 2,33%. Ακολουθεί με άνοδο 1,9% ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ μικρότερα (περίπου 1%) είναι τα κέρδη για τον Dax στη Φραγκφούρτη, όπου οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή και των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας στο CDU για τη διαδοχή Μέρκελ. 

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 1,65%, με τους κλάδους πετρελαίου και τραπεζών να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο με κέρδη άνω του 2%.  

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα