Χρηματιστήριο Αθηνών: «Μάχη» αγοραστών - πωλητών στη ζώνη των 650 μονάδων

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 14:53
UPD:14:59
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου, όπου καταγράφεται άνοδος της τάξης του 1%, κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές και τους πωλητές να δίνουν «μάχη» στη ζώνη των 650 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης, περίπου τρεις ώρες πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, υποχωρεί κατά 0,10% και διαμορφώνεται στις 651,37 μονάδες, με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης παρουσιάζει απώλειες της τάξης του 1%, καθώς η μετοχή της Eurobank διολισθαίνει κατά 2% και της Alpha Bank κατά 1%. Στον αντίποδα, η μετοχή της Τρ. Πειραιώς ενισχύεται κατά 1,40%, ενώ της Εθνικής Τράπεζας κινείται σταθεροποιητικά.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει η άνοδος των Coca-Cola και Jumbo, η μετοχή των οποίων αυξάνεται κατά 1,5%. Πέριξ του 1% διαμορφώνονται τα κέρδη και για τις μετοχές των Lamda Development, Viohalco, ΕΥΔΑΠ και Μυτιληναίου. Αντίθετα, η μετοχή της Σαράντης υποχωρεί κατά 2,75% και της Motor Oil κατά 1,40%.

Η ελληνική αγορά, μετά το «ξέσπασμα» της Δευτέρας, καταγράφει ένα τετραήμερο πτωτικό σερί, το οποίο ωστόσο, αποφεύγει τις ακραίες διακυμάνσεις που παρουσιάστηκαν χθες στις διεθνείς αγορές, με τους επενδυτές να βγάζουν στηρίξεις, διατηρώντας απαραβίαστο το ψυχολογικό όριο των 650 μονάδων.

Πλέον, το επόμενο ορόσημο για το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο θα καθορίσει και τη μεσοπρόθεσμη τάση, συνίσταται στις τραπεζικές εξελίξεις και τη συμφωνία για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων «ανοιγμάτων» των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Την ίδια ώρα, στις ευρωπαϊκές αγορές κυριαρχεί ένα κύμα αισιοδοξίας, με αιχμή τον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος συνδράμει στην ανάκαμψη των δεικτών, μετά τις χθεσινές ισχυρές απώλειες, οι οποίες άγγιξαν το 3%.

Στην αγορά ομολόγων παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται σταθεροποιητικά στο 4,225%, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,381%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα