Βρυξέλλες: Η Ε.Ε. θα πρέπει να ανησυχεί για τη Huawei

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 13:12
UPD:14:26
EPA/JULIEN WARNAND

Ανήσυχος, μετά τη σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, δήλωσε ο Επίτροπος Ψηφιακής Αγοράς της Ε.Ε. Άντρους Άνσιπ, εν μέσω των διεθνών κινδύνων για το ενδεχόμενο νέας επιδείνωσης των συνθηκών του παγκόσμιου εμπορίου.

«Η Ε.Ε. θα πρέπει να ανησυχεί για τη Huawei και τις υπόλοιπες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, εξαιτίας του κινδύνου που θέτουν στην ασφάλεια και τη βιομηχανία του ευρωπαϊκού μπλοκ» τόνισε χαρακτηριστικά, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Θα πρέπει να ανησυχούμε γι’ αυτές τις εταιρείες» έσπευσε να προσθέσει, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, μία ημέρα μετά τη σύλληψη του κορυφαίου στελέχους και κόρης του ιδρυτή της Huawei.

Σημειώνεται ότι η CFO του κινεζικού ομίλου συνελήφθη στο Βανκούβερ του Καναδά και αναμένεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ. Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων συνδέουν τη σύλληψη με το ενδεχόμενο παραβίασης των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος του Ιράν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Huawei, η οποία είχε έσοδα 93 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια του 2017, αντιμετωπίζει έντονη κριτική από αρκετές χώρες της Δύσης, λόγω των στενών σχέσεων με την κινεζική κυβέρνηση, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι χρησιμοποιείται από το Πεκίνο ως «κατάσκοπος».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα