ΚΚΕ: Οι προτάσεις Παπανδρέου για το ασφαλιστικό αποκαλύπτουν συνεργία με τη ΝΔ

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2006 12:16

«Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για "εθνική κατώτατη σύνταξη" σκοπεύει να δημιουργήσει ένα επίπεδο κατώτερο ακόμα και από τη σύνταξη εξαθλίωσης του ΕΚΑΣ και αντί για σύνταξη - δικαίωμα των εργαζομένων να καθιερωθεί το επίδομα της ελεημοσύνης», σχολιάζει το ΚΚΕ.

«Στο στόχαστρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται όλες οι γενιές των εργαζομένων, κυρίως η νέα βάρδια της εργατικής τάξης... Οι προτάσεις που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό αποκαλύπτουν πως υπάρχει συνεργία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και στην εφαρμογή των ήδη αντιασφαλιστικών νόμων και στη νέα πιο σφοδρή αντιασφαλιστική καταιγίδα που ετοιμάζουν... Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό αποτελούν συμβολή του ΠΑΣΟΚ στο διάλογο της απάτης και στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ για να ξεδιπλωθεί η νέα επίθεση, με στόχο να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα όρια συνταξιοδότησης, να περιορίσουν και να καταργήσουν τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, να αυξήσουν τις εισφορές των εργαζομένων, να ιδιωτικοποιήσουν το ασφαλιστικό σύστημα και να μειώσουν παραπέρα τις συντάξεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε χθες στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δέκα σημεία προτάσεων για το ασφαλιστικό, όπως τη σταδιακή ενοποίηση των ταμείων σε τρία ταμεία κύριας ασφάλισης, τη θεσμοθέτηση εθνικής κατώτατης σύνταξης για όλους, την επαναξιολόγηση του καταλόγου βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, την αποθάρρυνση της πρόωρης εξόδου από την εργασία και την ενθάρρυνση ταυτόχρονα της περαιτέρω παραμονής στην εργασία.

Ο κ. Παπανδρέου στην ουσία απέρριψε το διάλογο που προτείνει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, αντιπροτείνοντας τη διεξαγωγή του σχετικού διαλόγου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Επίσης, τόνισε ότι οι αναλογιστικές μελέτες είναι αρμοδιότητα της εθνικής αναλογιστικής αρχής, ζητώντας από την κυβέρνηση να τη συγκροτήσει. Επίσης, ζήτησε από την κυβέρνηση να ενημερώσει τη Βουλή για τις προθέσεις της στο ασφαλιστικό, να τηρήσει τις υποχρεώσεις της έναντι του ΙΚΑ και των άλλων ταμείων και να μην τα υπονομεύει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα