Ομιλία Αράπογλου σε διεθνές συνέδριο της ΕΕΤ

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2006 12:40

Με τη συμμετοχή σημαντικών στελεχών από διεθνείς τραπεζικούς ομίλους, όπως του Citigroup, της Societe Generale και του AIB Group, διοργανώθηκε στην Αθήνα με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) και του European Bank Training Network (EBTN) διεθνές Συνέδριο με θέμα την κανονιστική συμμόρφωση (regulatory compliance) στο χρηματοπιστωτικό τομέα και τον ρόλο της εκπαίδευσης.

Μιλώντας στο Συνέδριο ο πρόεδρος της ΕΕΤ και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, επισήμανε ότι οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες διαθέτουν ήδη τμήματα κανονιστικής συμμόρφωσης, όπως προβλέπει πρόσφατη πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και θα είναι έτοιμες να συμμορφωθούν εντός των προβλεπομένων χρονικών ορίων σε όλα τα επιμέρους θεσμικά ζητήματα που έχουν τεθεί. Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της ΕΕΤ ο κ. Αράπογλου επισήμανε ότι εντός του Μαΐου η ΕΕΤ θα εισαγάγει στην ελληνική αγορά μέσω του Ελληνικού Τραπεζικού Ινστιτούτου πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης.

Στη σημασία της συνεργασίας των εποπτικών αρχών και των τραπεζικών ομίλων προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού των τραπεζών στο συγκεκριμένο τομέα εργασιών, αναφέρθηκε και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος Παναγιώτης Κυριακόπουλος. Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να διασφαλίσουν την συμμετοχή τόσο του διοικητικού συμβουλίου των τραπεζών όσο και των ανώτερων διευθυντικών στελεχών στα θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης, ανέφερε ο κ. Κυριακόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα