Ελινόιλ: «Περίεργη η απόφαση για τα πρατήρια των ΚΑΕ»

Παρασκευή, 05 Μαΐου 2006 15:03

Συμμορφούμενη με την απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών η Ελινόιλ υποχρεώθηκε να διακόψει τον εφοδιασμό του πρατηρίου των ΚΑΕ στους Κήπους, «μετά από δύο χρόνια εξαιρετικής συνεργασίας, που βασίστηκε πάντα στην αμοιβαία εκτίμηση και τους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο εταιριών», όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της.

Για την απόφαση αυτή, η Ελινόιλ σημειώνει τα εξής:

«• Το πρατήριο των Κήπων λειτουργούσε επί δύο χρόνια με υποδειγματικό τρόπο, χωρίς να έχει ποτέ διαπιστωθεί οποιαδήποτε παρατυπία από οποιονδήποτε αρμόδιο, αποδεικνύοντας στην πράξη το αυτονόητο, ότι ουδέποτε υπήρξε ο παραμικρός κίνδυνος παράνομων ή παράτυπων ενεργειών συνδεομένων αμέσως ή εμμέσως με τη λειτουργία του.

• Ο αιφνιδιαστικός τρόπος αλλά και ο χρόνος κατά τον οποίο ελήφθη η εν λόγω απόφαση, (απόγευμα της Μ. Πέμπτης), καθώς και το γεγονός ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν ή ζητήθηκαν οι απόψεις των εμπλεκομένων εταιριών, (οι οποίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στα συγκεκριμένα πρατήρια), γεννούν εύλογα ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες που οδήγησαν σ’ αυτήν την απόφαση.

• Η περίεργη και προφανώς αβάσιμη επιχειρηματολογία στην οποία στηρίζεται η εν λόγω απόφαση, γεννά επίσης εύλογα ερωτηματικά, τουλάχιστον για την ουσιαστική πληροφόρηση, (ή παραπληροφόρηση), που είχε ο κ. Υφυπουργός.

• Η ΕΛΙΝΟΙΛ πιστεύει ότι η αίτηση ακύρωσης στην οποία θα προβούν τα ΚΑΕ κατά της τουλάχιστον περίεργης αυτής απόφασης θα οδηγήσει σύντομα στην επαναλειτουργία του πρατηρίου των Κήπων.

Η ΕΛΙΝΟΙΛ επιφυλάσσεται για τη διεκδίκηση παντός νομίμου δικαιώματός της, για υλικές και ηθικές ζημίες προερχόμενες καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την εν λόγω απόφαση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΙΝ
  • ΦΦΓΚΡΠ



Σχολιασμένα