Νέα επιδείνωση στα ομόλογα Ελλάδας και Ιταλίας

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 13:29
UPD:13:31
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Επιδείνωση παρουσιάζουν σήμερα οι αποδόσεις των ομολόγων σε Ελλάδα και Ιταλία, ενόσω συνεχίζεται το μπρα-ντε-φερ μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό του 2019.

Η Λέγκα του Βορρά απορρίπτει τις αξιώσεις της Κομισιόν για «ουσιαστική αναθεώρηση» του ιταλικού ελλείμματος και εμφανίζεται πρόθυμη να προχωρήσει μόνο σε περιορισμένες τροποποιήσεις.

Ως αποτέλεσμα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 4,5 μονάδες βάσης και διαμορφώνονται στο 3,111%, με τα spreads να διευρύνονται στις 286 μονάδες βάσης.

Όπως είναι φυσικό, οι παραπάνω εξελίξεις επηρεάζουν άμεσα και την Ελλάδα, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να ενισχύεται κατά 4 μονάδες βάσης στο 4,190%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 5ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο κατά 6,4 μονάδες βάσης στο 3,273%, ενώ τα spreads αγγίζουν τις 400 μονάδες βάσης, κινούμενα στις 394 μονάδες.

Στον αντίποδα, η απόδοση των γερμανικών ομολόγων υποχωρεί κατά 2,3 μονάδες βάσης ή κατά 8,39% καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφαλή καταφύγια, ως απόρροια των διεθνών χρηματιστηριακών αναταράξεων.

Αντίστοιχου εύρους πτώση παρουσιάζει το κόστος δανεισμού και άλλων «ασφαλών» χωρών, όπως της Γαλλίας, της Ιρλανδίας, της Φινλανδίας, της Δανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα