Κλιμάκιο της Eurostat στην ΕΣΥΕ τις ερχόμενες εβδομάδες

Ικανοποίηση Αλμούνια για τις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος
Παρασκευή, 05 Μαΐου 2006 16:41

Την ικανοποίησή του για την προσπάθεια μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος από την ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε ο αρμόδιος για οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Επίτροπος της Ε.Ε., Χοακίν Αλμούνια, σε συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη λήξη του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Αλμούνια τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές συνεργάστηκαν πλήρως με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση του υπερβολικού ελλείμματος.

Οπως είπε, την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει τις εαρινές προβλέψεις της για τις οικονομικές επιδόσεις των κρατών μελών την περίοδο 2006 - 2007, θα επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως επίσης επισήμανε, τη Δευτέρα η Επιτροπή θα τονίσει πως οι προσπάθειες για σταθεροποίηση των ελλειμμάτων δεν τελειώνουν το 2006, αλλά θα πρέπει να συνεχιστούν και το 2007.

«Μεσοπρόθεσμα, θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, μέσω διαρθρωτικών αλλαγών, οι οποίες είναι αναγκαίες για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας», δήλωσε ο ισπανός Επίτροπος.

Τέλος, ο κ. Αλμούνια υπενθύμισε ότι τις ερχόμενες εβδομάδες θα επισκεφθεί την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία κλιμάκιο της Eurostat (Eυρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία), προκειμένου να συζητήσουν τη μεθοδολογία, βάσει της οποίας θα πρέπει στο εξής να εκτιμάται η οικονομική κατάσταση των δήμων και των ασφαλιστικών ταμείων στην Ελλάδα.

Ο Επίτροπος δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνεργασία με τις ελληνικές στατιστικές αρχές, τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν ορισμένα προβλήματα στο στατιστικό σύστημα της Ελλάδας, τα οποία θα πρέπει να επιλυθούν μέσω διαρθρωτικών βελτιώσεων. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που κλιμάκιο της Eurostat θα επισκεφθεί την Ελλάδα, κατέληξε ο Χ. Αλμούνια.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα